ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Αποφοιτήσεις για την Τάξη του 2020
01. 07. 2020

Με βίντεο προσομοίωσης της παραδοσιακής τελετής αποφοίτησης αποχαιρέτησαν το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και το Ι.ΙΕΚ, οι μαθητές και οι σπουδαστές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Μετά από μία τουλάχιστον «ιδιαίτερη» σχολική χρονιά, οι αποφοιτήσεις των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα. Εξαιτίας των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, σε συνδυασμό με τη γεωγραφική ποικιλότητα της καταγωγής μαθητών και σπουδαστών, αποφασίστηκε να γίνουν φέτος με διαφορετικό τρόπο. Οι αποφοιτήσεις του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου, πραγματοποιήθηκαν με φυσική παρουσία λόγω μικρού αριθμού και εντοπιότητας των οικογενειών, ενώ τηρήθηκαν σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας.

Σε ό,τι αφορά τις αποφοιτήσεις των Λυκείων και του Ι.ΙΕΚ, αρχικά έγινε η παρουσίαση των τελειόφοιτων μαθητών και σπουδαστών από τις ιστοσελίδες www.afs.edu.gr/graduation2020/, www.afs.edu.gr/iekgraduation2020/ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Σχολής ενώ αναρτήθηκαν σύντομα ευχετήρια βίντεο με τους καθηγητές τους. Η κορύφωση των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με την προβολή των δύο βίντεο προσομοίωσης της παραδοσιακής τελετής αποφοίτησης, στις 29 και 30 Ιουνίου, αντίστοιχα.

Και οι δύο αποφοιτήσεις άρχισαν με χαιρετισμό τόσο του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των Εφόρων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, Dr. David Acker, όσο και του προέδρου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, Δρ. Πάνου Κανέλλη. «Βιώνουμε μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Έχετε κάνει θυσίες και προσαρμογές που δεν σκεφτόμασταν ως πιθανές έξι μήνες πριν. Αποδείξατε ότι μπορείτε να προσαρμοστείτε και να καινοτομήσετε στην εύρεση νέων τρόπων προς επίτευξη σημαντικών στόχων», τόνισε ο Dr. Acker απευθυνόμενος σε αποφοιτήσαντες μαθητές και σπουδαστές, ενώ από την πλευρά του, ο Δρ. Κανέλλης υπογράμμισε: «όλα αυτά που μάθατε στα θρανία της Σχολής, σας έχουν δώσει τα εφόδια για να μπορέσετε να προχωρήσετε με επιτυχία στη ζωή σας». Επίσης, και στις δύο αποφοιτήσεις χαιρετισμό απήυθυνε και ο διεθνούς φήμης τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «με σκληρή δουλειά και πίστη συμβαίνουν θαύματα στη ζωή. Συνεχίστε δυνατά, σωστά και με πάθος. Είναι σημαντικό να πιστεύουμε στα όνειρα και το όραμα που έχουμε στη ζωή».

Στη διαδικτυακή αποφοίτηση των μαθητών ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, χαιρετισμό απήυθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο οποίος υπογράμμισε: «Έχετε επιλέξει ένα γοητευτικό και συναρπαστικό κλάδο, αυτόν της πρωτογενούς παραγωγής, ο οποίος ταχέως εξελίσσεται, δίνοντας πολύ μεγάλες δυνατότητες και πολύ μεγάλες ελπίδες». Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου, Πάρης Πετράς τόνισε ότι «σε μία χρονιά που είχε απρόσμενη εξέλιξη, προσαρμογή σε δύσκολες και ασυνήθιστες συνθήκες, βρήκατε το κουράγιο να δουλέψετε σε συνεργασία με τους καθηγητές σας κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο και ολοκληρώσατε τη φοίτησή σας, με αποτελέσματα που για μία ακόμη φορά μας έκαναν να σας καμαρώνουμε». Από την πλευρά του ο διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου, Απόστολος Βουρκούδης, σημείωσε: «είμαστε περήφανοι γιατί τα καταφέρατε. Ακόμη και σε δύσκολες περιόδους. Είμαστε βέβαιοι ότι στο κατώφλι της υπόλοιπης ζωής σας, στέκεστε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας».  

Ακολούθησαν οι αποχαιρετιστήριες ομιλίες των προέδρων των δεκαπενταμελών συμβουλίων των Δευτεροβάθμιων Σχολείων, Δημοσθένη Σαμπτατάκου (ΓΕΛ) και Στράτου Μανάβη (ΕΠΑΛ). «Σε αυτά τα τρία χρόνια, διαμορφώσαμε ιδανικά. Ξετυλίξαμε νέες πτυχές του εαυτού μας και δημιουργήσαμε αναμνήσεις και εικόνες που δεν θα τις ξεχάσουμε ποτέ. Μπορεί η τελευταία χρονιά να ήταν πολύ διαφορετική από ό,τι περιμέναμε. Όμως, δεν μας εμπόδισε να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε τις τελευταίες μας στιγμές στη Σχολή. Νιώθουμε τεράστια ευγνωμοσύνη για τους καθηγητές μας», είπαν. Κατά τη διάρκεια του βίντεο έγινε η παρουσίαση όλων των αποφοίτων της Γ’ τάξης του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ, ανακοινώθηκαν τα βραβεία με τα οποία τιμήθηκαν διακεκριμένοι μαθητές και αναφέρθηκαν οι διακρίσεις των δύο Λυκείων σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς

Στην αποφοίτηση της πρώτης τάξης του Ι.ΙΕΚ, χαιρετισμό απήυθυνε ο διευθυντής του, Δρ. Ευάγγελος Βέργος, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αποφοιτήσαντες σπουδαστές «εκτός από τις εξειδικευμένες και πιστοποιημένες επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες, γέμισαν παράλληλα το ζεμπίλι τους και με αξίες όπως: αγάπη, ζήλο, ήθος, πειθαρχία, αυτοπεποίθηση, ηγεσία, αριστεία, διάκριση και το χτίσιμο ομάδας, ώστε να τους βοηθήσουν στο μέλλον να γίνουν βιώσιμα κοινωνικά μέλη». Χαιρετισμό έκανε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ζυμαρικών «ΜΕΛΙΣΣΑ – ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ», Αλέξανδρος Κίκιζας, ο οποίος τόνισε: «τα εφόδια που έχετε κερδίσει είναι πολλά. Ξεχωρίζω την εξοικείωση σας με την τεχνολογία και τις εφαρμογές της στο δικό σας τομέα, τη μετάδοση της αγάπης για την αγροδιατροφή και κυρίως την κουλτούρα για τη συνεχή βελτίωση και προσαρμογή». Στην σύντομη ομιλία του ο καλύτερος σπουδαστής του Ι.ΙΕΚ, Χρήστος Σαμαράς, έκανε ιδιαίτερη αναφορά «στις καινοτόμες εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες» που όλοι οι σπουδαστές έλαβαν κατά τη διαδικασία κατάρτισής τους

Να σημειωθεί ότι το Νηπιαγωγείο πραγματοποίησε αποφοιτήσεις την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιουνίου και το Δημοτικό Σχολείο την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Τελέστηκαν με φυσική παρουσία μελών της οικογένειας των μικρών μαθητών, στην πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής», μπροστά από το επιβλητικό Princeton Hall. Οι μικροί μαθητές που αποχαιρέτησαν το Νηπιαγωγείο και από την επόμενη σχολική χρονιά θα περάσουν την πόρτα του Δημοτικού, τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιηματάκια, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των συγκινημένων γονιών τους. Στην αποφοίτηση του Δημοτικού Σχολείου, ορισμένοι από τους μαθητές της Στ’ τάξης εμφανίστηκαν στην εκδήλωση με τα… ποδήλατά τους, σε μια συμβολική κίνηση υπενθύμισης του ξεχωριστού χαρακτήρα του σχολείου. Χαιρετισμό απήυθυναν ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Πάνος Κανέλλης, ο διευθυντής του Σχολείου, Τάσος Παπαναστασίου, ο οποίος απευθυνόμενος στους μαθητές είπε: «ο κόσμος μοιάζει μεγάλος και όμορφος. Και έτσι είναι.  Και αυτό που απλώνεται μπροστά σας πρέπει να είναι γεμάτο σπουδαία ταξίδια, μεγάλες ανακαλύψεις, μικρές αλχημείες, τρομερές εφευρέσεις, αυτή να είναι η ζωή σας. Έως τότε, ό,τι και αν κάνετε, αγαπήστε το με πάθος». Χαιρετισμό έκανε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, Χρήστος Γρόλλιος, ενώ τα παιδιά αποχαιρέτησαν το αγαπημένο σχολείο τους με ένα τραγούδι και πλέον ετοιμάζονται να διαβούν το κατώφλι του Γυμνασίου.

Αποφοιτήσεις για την Τάξη του 2020
Αποφοιτήσεις για την Τάξη του 2020
Αποφοιτήσεις για την Τάξη του 2020
Αποφοιτήσεις για την Τάξη του 2020
Αποφοιτήσεις για την Τάξη του 2020
Αποφοιτήσεις για την Τάξη του 2020
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!