ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Μαθητικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες την περίοδο της καραντίνας
07. 05. 2020

Αξιοποιώντας την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, δύο ομάδες μαθητών της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου ανέλαβαν πρωτοβουλία αξιοποιώντας σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία, με στόχο να παρέχουν βοήθεια και γνώση σε συμμαθητές τους. Και τα τέσσερα παιδιά που απαρτίζουν τις δύο άτυπες ομάδες, συμμετέχουν στο πρόγραμμα Study U.S.A. και προετοιμάζονται για σπουδές σε πανεπιστήμια της Αμερικής.

Ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης και ο Ντανιέλ Κοτόρρι, αποφάσισαν να μετατρέψουν σε ευκαιρία τις προκλήσεις της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Χρησιμοποιώντας online εργαλεία, δημιούργησαν σε διάστημα δύο εβδομάδων το Edu4Kids, το οποίο είναι ένα εκπαιδευτικό website με κουίζ για μαθητές δημοτικού. Στόχος τους είναι να βοηθούν τους μικρότερης ηλικίας μαθητές προσφέροντάς έξυπνους και διασκεδαστικούς τρόπους γνώσης ενώ σχεδιάζουν να αναπτύξουν περαιτέρω την εφαρμογή τους και με υλικό για μεγαλύτερες τάξεις. Τα παιδιά, αξιοποιώντας την πλατφόρμα Kahoot, έχουν σχεδιάσει ήδη 22 κουίζ για μαθητές Δημοτικού όλων των τάξεων. Έχουν δημιουργήσει το υλικό των ερωτήσεων και των κουιζ, το οποίο ανανεώνουν σε εβδομαδιαία βάση. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να διαγωνίζονται μεταξύ τους δημιουργώντας μια μικρή αλλά όμορφη online εκπαιδευτική κοινότητα!

THE QUARANTUTORS

Την ίδια περίοδο, η Λουίζα Δημτσούδη και o Θάνος Συντριβάνης, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν μια άμεση συμβουλευτική υπηρεσία επίλυσης προβλημάτων. Αφορά μαθητές έως τη Β’ τάξη Λυκείου και –φυσικά- παρέχεται δωρεάν. Δημιούργησαν λογαριασμούς Ιnstagram και messenger, στους οποίους οι μαθητές στέλνουν τις ερωτήσεις τους. Τις περισσότερες φορές αφορούν απορίες σχετικά με τα μαθήματα, λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει στο βιβλίο παράδοσης ή απορίες σχετικά με θεωρία μαθήματος. Μέσα σε 24 ώρες, η Λουίζα και ο Θάνος απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις που τους στέλνουν… Η Λουίζα έχει πάθος με τα μαθηματικά και τη χημεία, ενώ ο Θάνος θέλει να σπουδάσει βιοχημεία και γενετική.

Μαθητικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες την περίοδο της καραντίνας
Μαθητικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες την περίοδο της καραντίνας
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!