ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εκδήλωση στην Έδεσσα για τα οφέλη και τις ευκαιρίες της γεωργίας
29. 04. 2022

Το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας (με φορέα υποδοχής το Perrotis College), σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας, διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο «Το Μέλλον της Γεωργίας: Οφέλη και Ευκαιρίες» την Παρασκευή 29 Απριλίου.

Φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην πόλη της Έδεσσας και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχουν υπογράψει ο Δήμος Έδεσσας και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τις εργασίες χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Αλέξανδρος Πασχάλης και ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος.

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στον μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα μέσα από το πρόγραμμα ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και παρουσίαση του έργου Artolio ως καλή πρακτική υποστήριξης και εκπαίδευσης παραγωγών. Ο καθηγητής του Perrotis College και Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς Krinos, Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, παρουσίασε τρόπους για τη σύγχρονη διαχείριση παραγωγής με χρήση τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας. Ο καθηγητής του Perrotis College, Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης, αναφέρθηκε στις καλλιεργητικές πρακτικές για αειφόρα αγροκτήματα με μειωμένες εισροές και χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη με drone στην περιοχή του Ριζαρίου Έδεσσας.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!