ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Ειδικά Προγράμματα   /   Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα
Ειδικά Προγράμματα
Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα

 

Το «Καλοκαίρι στο αγρόκτημα» είναι ένα εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό, έντονα βιωματικό, πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο καταπράσινο αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Στόχος του είναι να προσφέρει στα παιδιά μέρες ξένοιαστες με παιχνίδια και εμπειρίες συνεργασίας, εξερευνήσεων, πειραματισμών, ανακαλύψεων και προσέγγισης της γης και της παραγωγής της, καθώς και του ζωικού πλούτου του αγροκτήματος.

Οι παγκόσμιες επιταγές για το περιβάλλον, όπως οι αειφόρες καλλιεργητικές πρακτικές, η ανάγκη για μείωση της σπατάλης των τροφίμων, ανακύκλωση υλικών, κυκλική οικονομία και κλιματική αλλαγή, αποτυπώνονται σε βιωματικές δραστηριότητες με κηπουρικές εργασίες, εργαστήρια μαγειρικής, πειράματα, παρατήρηση και φροντίδες των ζώων, «ερευνητικά ταξίδια» σε άλλους πολιτισμούς, οργάνωση νεανικών επιχειρήσεων. Δημιουργούμε έτσι τα ερεθίσματα ώστε να οδηγηθούν τα παιδιά σε αξίες διατροφικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε τρεις περιόδους:

Α' Περίοδος: 19-30/06/23
Β' Περίοδος: 03-14/07/23
Γ' Περίοδος: 28/08-08/09/23
 
Οι ομάδες των παιδιών, οργανωμένες σε τρία ηλικιακά επίπεδα, εφαρμόζουν καθημερινά, σε υπαίθριους σκιερούς χώρους, ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό - ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Τα μεγάλα παιδιά έχουν την ευκαιρία και για καθημερινή προφορική εξάσκηση στην αγγλική γλώσσα.

Για την αναλυτική σας ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα και την οργάνωση του, παρακαλούμε δείτε παρακάτω

Μπορείτε να μας βρείτε και στο facebook.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
τηλ.: 2310-492.768, 2310-492.756 
email: scamp@afs.edu.gr
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!