ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Ειδικά Προγράμματα   /   Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα
Ειδικά Προγράμματα
Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα


Το «Καλοκαίρι στο αγρόκτημα» είναι ένα εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό και έντονα βιωματικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά μέρες ξένοιαστες με παιχνίδια και εμπειρίες συνεργασίας, εξερευνήσεων, πειραματισμών, ανακαλύψεων και προσέγγισης της γης και της παραγωγής της, καθώς και του ζωικού πλούτου του αγροκτήματος.

Κηπουρικές εργασίες, εργαστήρια μαγειρικής, πειράματα, παρατήρηση και φροντίδες των ζώων, ερευνητικά ταξίδια σε άλλους πολιτισμούς είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που δημιουργούν την πρόκληση και το όφελος ώστε να οδηγηθούν τα παιδιά σε αξίες διατροφικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε τρεις περιόδους:   

Μετά την επίσημη ανακοίνωση για την παράταση του τρέχοντος σχολικού έτους, οι νέες ημερομηνίες εφαρμογής του προγράμματος είναι:

Α' Περίοδος: 28/06-09/07
Β' Περίοδος: 12/07-23/07
Γ' Περίοδος: 23/08-03/09
 
Οι ομάδες των παιδιών, χωρισμένες σε δύο ηλικιακά επίπεδα, εφαρμόζουν καθημερινά, σε υπαίθριους σκιερούς χώρους, ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό - ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Τα μεγάλα παιδιά μπορούν να κάνουν και καθημερινή προφορική εξάσκηση στην αγγλική γλώσσα.

Επίσης,το πρόγραμμα διατίθεται εξ ολοκλήρου και στην αγγλική γλώσσα για περιορισμένο αριθμό παιδιών, μεγαλύτερων της E΄δημοτικού. Η θεματολογία μας και η υπόλοιπη οργάνωση παραμένουν ακριβώς οι ίδιες με το υπόλοιπο πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Για τα ηλικιακά επίπεδα και τη σύντομη περίληψη προγράμματος δείτε παρακάτω:
1ο ηλικιακό επίπεδο: Προνήπια-Νήπια & Α'-Δ' Δημοτικού
2ο ηλικιακό επίπεδο: Ε' Δημοτικού - Β' Γυμνασίου

Γενικές Πληροφορίες
Ημερήσιο Πρόγραμμα
Θέματα Φροντίδας
Αίτηση Καρτέλα Εγγραφής
Μενού A' Περιόδου
Πολιτική Απορρήτου

Το θερινό μας πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις σαφείς οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των υπόλοιπων αρμόδιων φορέων της πολιτείας καθώς και τις δικές μας υψηλές απαιτήσεις για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους καθώς και του προσωπικού μας. Παρακαλούμε δείτε το πρωτόκολλο προφύλαξης και τις σχετικές οδηγίες:

Πρωτόκολλο προφύλαξης εναντίον της διασποράς του COVID-19
Οδηγίες ΕΟΔΥ για διαχείριση ύποπτου κρούσματος

Οδηγίες ΕΟΔΥ για γονείς

Οδηγίες ΕΟΔΥ για μαθητές

Για φωτογραφίες από το Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα πατήστε εδώ

Μπορείτε να μας βρείτε και στο facebook.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
τηλ.: 2310-492.768, 2310-492.756 
email: scamp@afs.edu.gr
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-21 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!