ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανέγερση νέου σχολικού κτηρίου με δωρεά της οικογένειας Παντελιάδη
22. 10. 2021

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων του Δευτεροβάθμιου Προγράμματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με την επωνυμία “P. Panteliadis High School”.

Αποτελούν δωρεά της οικογένειας Παντελιάδη, του Ομίλου ΟΠΤΙΜΑ-ΗΠΕΙΡΟΣ-ΜΕΤΡΟ-MY MARKET. Ο «πατριάρχης» της οικογένειας, Παντελής Παντελιάδης, είναι απόφοιτος της τάξης του 1954 της Σχολής και σήμερα ομότιμος Έφορός της, ενώ ο γιος του Στέφανος είναι τα τελευταία χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Εφόρων. Πρόσφατα, η Ουρανία Παντελιάδη (σύζυγος του κ.Παντελή Παντελιάδη) και ο Στέφανος Παντελιάδης, επισκέφτηκαν τον χώρο του εργοταξίου και ενημερώθηκαν για την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών. Ακολούθησε δείπνο κατά τη διάρκεια του οποίου ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΤΙΜΑ, Στέφανος Παντελιάδης, δήλωσε ότι αισθάνεται υπόχρεος στη Σχολή για όσα προσέφερε στον πατέρα του και κατ’ επέκταση στην οικογένειά του. Όπως υπογράμμισε, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εμφύσησε στον Παντελή Παντελιάδη την αγάπη και τον σεβασμό στη γη και τα ζώα, του δίδαξε τις βέλτιστες αγροτικές κι επιχειρηματικές πρακτικές και του έδωσε τα εφόδια για την επιχειρηματική του σταδιοδρομία. 

Δυο σταθμοί, η απόκτηση της ΗΠΕΙΡΟΣ το 1997 και η δημιουργία της πρότυπης Φάρμας ΗΠΕΙΡΟΣ το 2019, τον έφεραν κοντά στην παραγωγή και στον πρωτογενή τομέα και του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το διαχρονικό όραμά του: να στηρίξει έμπρακτα, με έρευνα και τεχνογνωσία, τον σύγχρονο Έλληνα κτηνοτρόφο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Σχολής, Dr. Jeff Lansdale ευχαρίστησε την οικογένεια Παντελιάδη για την πολύχρονη και ουσιαστική στήριξη των δράσεων και των υποδομών του Ιδρύματος και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επαγγελματική πορεία του κ. Παντελή Παντελιάδη, ο οποίος ενστερνίστηκε την αποστολή της Σχολής και φρόντισε για την μεταλαμπάδευσή της.

Το “P.Panteliadis High School” θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει την ερχόμενη σχολική χρονιά. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, αποφασίστηκε η διαμόρφωση ενός κτηριακού όγκου που θα είναι συμβατό με τα υφιστάμενα σχολικά κτήρια, όπως και με την αισθητική της ενδιάμεσης πλατείας, η οποία πρόσφατα ανακατασκευάστηκε. Ήδη έχει κατεδαφιστεί τμήμα του ενός διδακτηρίου και στη θέση του κατασκευάζεται το νέο κτήριο, στο οποίο θα διαμορφωθούν οκτώ αίθουσες διδασκαλίας με «μέτωπο» στην πλατεία. Θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο, συνολικής επιφάνειας 810 τετραγωνικών μέτρων κύριας χρήσης και 405 τετραγωνικών μέτρων υπόγειο. Στον πρώτο όροφο, πάνω από τους χώρους διοίκησης του ισογείου, θα διαμορφωθούν δύο κοινόχρηστοι χώροι εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Το κτήριο θα καλύπτει τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) που προβλέπει εκτεταμένο εμβαδόν ανοιγμάτων για το φυσικό φωτισμό του κάθε χώρου, περίπου εννέα τετραγωνικών μέτρων ανά αίθουσα. Να σημειωθεί ότι ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός έχει στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του κτηρίου κατά τη λειτουργία αλλά και την κατασκευή του, ενώ με την νέα προσθήκη εξασφαλίζεται η διατήρηση της υφισταμένης διαμόρφωσης της πλατείας. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό πραγματοποίησε το γραφείο «406 architects», το οποίο ολοκλήρωσε και τη μελέτη του Γυμνασίου Χασιώτη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!