ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συμμετοχή της ΑΓΣ στο Pre-UN Food Systems Summit Dialogue
16. 06. 2021

Η αναζήτηση καινοτόμων λύσεων για τα συστήματα αειφόρας παραγωγής τροφίμων στην Αφρική, βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδικτυακής εκδήλωσης στο πλαίσιο του  Pre-UN Food Systems Summit Dialogue. Την Αμερικανική Γεωργική Σχολή εκπροσώπησε η τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος New Food Product Development του Perrotis College και στέλεχος του Εργαστηρίου Βιολογικής Καταπολέμησης Εντόμων του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ στο Perrotis College, Ανδρονίκη Χριστάκη.

Όπως έγινε γνωστό, τον Οκτώβριο του 2021, τα Ηνωμένα Έθνη θα διοργανώσουν Σύνοδο Κορυφής σχετικά με τα συστήματα παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων με σκοπό να μεταμορφώσουν τον τρόπο διαχείρισής τους σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, το Regional Universities Forum for Capacity Building in Agriculture (RUFORUM) πραγματοποίησε διαδικτυακά την 1η Ιουνίου, διάλογο με τη νεολαία για την ενθάρρυνση των συζητήσεων και την ανταλλαγή ιδεών. Συμμετείχαν φοιτητές από παγκόσμια δίκτυα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κι ερευνητικών οργανισμών με στόχο τον εντοπισμό καινοτόμων λύσεων για τα συστήματα αειφόρας παραγωγής τροφίμων στην Αφρική.

Το Perrotis College και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή συμμετείχαν με σκοπό να διαδώσουν την επιτυχή στρατηγική που εφαρμόζουν σε θέματα "γεφύρωσης" της εκπαίδευσης με την αγροτική παραγωγή μέσα από προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης. Η Ανδρονίκη Χριστάκη, παρουσίασε τη φιλοσοφία της βιωματικής μεθοδολογίας εκπαίδευσης, ως  πετυχημένο παράδειγμα αξιοποίησης της γνώσης, με τη μεταφορά τεχνογνωσίας της Σχολής στην ανάπτυξη της υπαίθρου σε επίπεδο αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας.

Δείτε την εκδήλωση και την παρουσίαση της κ. Χριστάκη στο 1:51:00

Συμμετοχή της ΑΓΣ στο Pre-UN Food Systems Summit Dialogue
Συμμετοχή της ΑΓΣ στο Pre-UN Food Systems Summit Dialogue
Συμμετοχή της ΑΓΣ στο Pre-UN Food Systems Summit Dialogue
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!