ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Ι.ΙΕΚ   /   Εγκαταστάσεις
Ι.ΙΕΚ
Εγκαταστάσεις
Εκπαιδευτικό Κέντρο Αλίκη Περρωτή

Το ΙΕΚ στεγάζεται στο νεόδμητο Εκπαιδευτικό Κέντρο «Αλίκη Περρωτή». Το Κέντρο αποτελείται από τρεις ορόφους 3.500 τ.μ. και δύο παράλληλες πτέρυγες που συνδέονται με αίθριο, ενώ περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και μελέτης, εργαστήρια, αμφιθέατρα και κοινόχρηστους εκπαιδευτικούς χώρους. 

Οι αρχές του αειφόρου σχεδιασμού εφαρμόζονται παντού, με υλικά και δομικά στοιχεία  που επιλέχτηκαν για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο το φυσικό περιβάλλον, μειώνοντας παράλληλα το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου. 


 

Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα

Το Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα της Σχολής με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, παρέχει τη δυνατότητα κατάρτισης στο πεδίο, σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής, και όχι μόνο σε αίθουσες διδασκαλίας κι εργαστήρια. Λειτουργεί με περιβαλλοντικές άδειες κι επικαιροποιημένα συστήματα διασφάλισης ποιότητας, κατά: ΙSO 9001:2015, ISO 22000:2005, ISO 14001:2015, AGRO 2.1, 2.2 και GMO Control και αποτελείται από:

Φυτική παραγωγή

 • Αμπελώνας, οπωρώνας, ελαιώνας, λαχανόκηπος, αρωματικά φυτά, φυτά μεγάλης καλλιέργειας
 • Οινοποιείο, συσκευαστήριο νωπών λαχανικών
 • Ξηραντήριο και αποστακτήριο αρωματικών φυτών
 • Θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, υδροπονικά κι ενυδρειοπονικά συστήματα παραγωγής και δικτυοκήπιο
 • Μελισσοκομείο και μελισσοκομικός εξοπλισμός
 • Εργαστήριο γεωργικών μηχανημάτων
 • Κέντρο Ελιάς με εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου και επιδεικτικό ελαιοτριβείο

Ζωική παραγωγή

 • Βουστάσιο, πτηνοτροφείο, εκκολαπτήριο, ωοσκοπικό κέντρο, μύλος ζωοτροφών κι εκπαιδευτικό πτηνοσφαγείο
 • Εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων

Τεχνολογία τροφίμων

 • Τυροκομείο, γαλακτοκομείο, εργαστήρια ελέγχου γάλακτος
 • Εργαστήρια τεχνολογίας τροφίμων
 • Πιλοτικές μονάδες μεταποίησης

Εμπορία προϊόντων

 • Πρατήριο λιανικής πώλησης προϊόντων 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα, πατήστε εδώ.

Βιβλιοθήκη «Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή»

Η βιβλιοθήκη «Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή», ένα εμπνευσμένο περιβάλλον μάθησης που παρακινεί τη συλλογική και ατομική ακαδημαϊκή επίδοση, ενισχύει τη διδασκαλία, τη μάθηση και την έρευνα.

http://library.afs.edu.gr/el/

Σπουδαστική Εστία

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ έχουν τη δυνατότητα να διαμένουν εντός των εγκαταστάσεων της Σχολής στις σπουδαστικές εστίες. Η ζωή στην εστία παρέχει μια ολοκληρωμένη, θετική εκπαιδευτική εμπειρία σε ένα άνετο και μοντέρνο περιβάλλον που ενθαρρύνει την προσωπική και κοινωνική εξέλιξη αλλά και το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα. 

Οι σπουδαστές δημιουργούν φιλίες, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και κατανοούν καλύτερα μέσα από αυτή τη διαδικασία της επικοινωνίας και της συνύπαρξης τον εαυτό τους και τους άλλους. Η σημαντικότερη πτυχή της ζωής στο οικοτροφείο είναι ότι οι σπουδαστές μαθαίνουν να ζουν άνετα με άλλους σπουδαστές που προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και έχουν, ως εκ τούτου, διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και διαφορετικές συνήθειες. Μαθαίνουν δηλαδή να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να συνεργάζονται και να δουλεύουν συλλογικά. 
 
Το προσωπικό του οικοτροφείου απαρτίζεται από μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών οι οποίοι ζουν και οι ίδιοι στο χώρο του σχολείου. Μια επαγγελματίας νοσοκόμα βρίσκεται στο οικοτροφείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας και, όταν κρίνεται απαραίτητο, οι σπουδαστές μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας που λειτουργεί στη Θέρμη ή σε κάποιο εφημερεύον νοσοκομείο. Επιπλέον, υπάρχει ψυχολόγος που υποστηρίζει τους σπουδαστές στην αντιμετώπιση δυσκολιών που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν (άγχος, κοινωνικά προβλήματα, θέματα αυτοπεποίθησης κα).

Περιηγηθείτε εικονικά στην εστία στο παρακάτω βίντεο:

Περιηγηθείτε και στο καταπράσινο campus της Σχολής:

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!