ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διάλεξη σε μαθητές από την ‘ψυχή’ του «Φάρου», πατέρα Αθηναγόρα
21. 02. 2020

Ο πολυβραβευμένος για το Θεάρεστο έργο του στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης και «ψυχή» του «Φάρου του Κόσμου», πατέρας Αθηναγόρας πραγματοποίησε ομιλία σε μαθητές αλλά και το προσωπικό της Σχολής.

«Ήθελα να γνωρίσω τα παιδιά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής... Ο τίμιος ιδρώτας των γονέων σας γίνεται αγιασμός και δυναμώνει τον σπόρο που πέφτει στη γη…», ήταν οι πρώτες κουβέντες του, οι οποίες και καθήλωσαν τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα Μαθητικής Ζωής.

Τόσο η ομιλία όσο και η συζήτηση που ακολούθησε κινήθηκαν γύρω από το έργο του στον Δενδροπόταμο και το πώς κατάφερε να κάνει τους Ρομά να αγαπήσουν τον εαυτό τους και να πιστέψουν σε αυτόν για να προχωρήσουν στη ζωή. Κάλεσε όλα τα παιδιά να επισκεφτούν το «σπίτι του», όπως αποκαλεί τον «Φάρο του Κόσμου», όχι για να προσφέρουν υλικά αγαθά αλλά για να γίνουν παράδειγμα για τους νέους Ρομά, -όπως είπε- και να τα παρακινήσουν να πάνε σχολείο και να ονειρεύονται. Στο τέλος οι μαθητές της ΑΓΣ προσέφεραν προϊόντα της Σχολής για τα παιδιά του Φάρου.

Διάλεξη σε μαθητές από την ‘ψυχή’ του «Φάρου», πατέρα Αθηναγόρα
Διάλεξη σε μαθητές από την ‘ψυχή’ του «Φάρου», πατέρα Αθηναγόρα
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!