ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Έναρξη σχολικής–ακαδημαϊκής χρονιάς 2020-2021
14. 09. 2020



Η έναρξη κάθε νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς αποτελεί από μόνη της ένα θετικό γεγονός. Φέτος, γίνεται κάτω από τουλάχιστον… «ιδιαίτερες» συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, οι επιβεβλημένες πλέον απαραίτητες αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές-σπουδαστές και η χρήση μασκών προστασίας καθώς και αντισηπτικών από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, δεν μπορούν να μειώσουν τη σπουδαιότητα και το αισιόδοξο μήνυμα της νέας χρονιάς.

Μετά από ένα καλοκαίρι εντατικών προετοιμασιών και προσεκτικού σχεδιασμού, οι εκπαιδευτικές βαθμίδες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College ήταν πανέτοιμες για την υποδοχή των μαθητών και σπουδαστών, αντίστοιχα. Τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί είναι αυστηρά και υπάρχει δέσμευση για πιστή τήρησή τους με στόχο την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η διοίκηση της Σχολής ανέλαβε την πρωτοβουλία έκδοσης -για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα- ενός πολύτιμου και αναλυτικού οδηγού, που δόθηκε σε μαθητές-σπουδαστές και γονείς. Παρουσιάζει όλες τις δράσεις στις οποίες έχει προχωρήσει με στόχο την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών και παρέχει ξεκάθαρες και κατανοητές οδηγίες για τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται από όλους εντός και εκτός campus.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 08:00, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου Χασιώτη, πέρασαν την πόρτα του σχολείου τους, εφαρμόζοντας όλα τα πρωτόκολλα του υπουργείου Παιδείας. Ο αγιασμός τελέστηκε τρεις ώρες αργότερα στην είσοδο του Γυμνασίου Χασιώτη, παρουσία του προέδρου της ΑΓΣ Δρ.Πάνου Κανέλλη, στελεχών του ιδρύματος και αντιπροσωπείας των διοικήσεων των τριών σχολείων. Αμέσως μετά, ο ιερέας πέρασε από όλες τις αίθουσες διδασκαλίας αγιάζοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς.



Το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο υποδέχθηκαν τους μαθητές τους, στην αυλή του James Hall. Οι οικότροφοι τοποθετήθηκαν στα δωμάτιά τους, ενώ οι γονείς που τα συνόδευαν προχωρούσαν στην τακτοποίηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων για την εγγραφή τους. 


 

Το Ι.ΙΕΚ θα αρχίσει τα μαθήματα στις 5 Οκτωβρίου. Σε ό,τι αφορά το Perrotis College, οι δευτεροετείς και τριτοετείς σπουδαστές των προπτυχιακών προγραμμάτων μπήκαν από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, ενώ την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν τα μαθήματα για τους δευτεροετείς σπουδαστές της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών. Τα μαθήματα των πρωτοετών τόσο των προπτυχιακών, όσο και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων θα αρχίσουν στις 12 Οκτωβρίου.



 


 




 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!