ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στην αγορά το στραγγισμένο γιαούρτι του εκπαιδευτικού αγροκτήματος της ΑΓΣ
18. 05. 2021

Τηρώντας κατά γράμμα την παραδοσιακή τεχνική παραγωγής γιαουρτιού με απόλυτα φυσική στράγγιση, το εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, διαθέτει πλέον στην αγορά το… στραγγισμένο γιαούρτι της! Είναι ένα καθαρά νέο προϊόν, το οποίο βρίσκεται στα ψυγεία μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη μικρή λιανική της Θεσσαλονίκης και φυσικά στο campus store της Σχολής, ενώ είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις με άλλους λιανεμπόρους.

Το στραγγισμένο (και όχι στραγγιστό) γιαούρτι, ήρθε για να κατακτήσει τους ουρανίσκους των καταναλωτών. Η διαδικασία παραγωγής του γίνεται με προσθήκη καλλιέργειας γιαούρτης στο φρέσκο αγελαδινό γάλα της Σχολής, τη μεταφορά του σε πάνινες τσαντίλες από βαμβακερό πανί και τη στράγγισή του για περισσότερες από 36 ώρες με φυσική αποβολή υγρασίας του πήγματος. Η υγρασία που αποβάλλεται σε ορισμένες φορές ξεπερνάει τα 2/3 της συνολικής πρώτης ύλης (φρέσκο γάλα) και τα στερεά που μένουν –συμπυκνωμένα πλέον- αποτελούν το γιαούρτι που συσκευάζεται.

Το στραγγισμένο γιαούρτι της ΑΓΣ αποτελεί μία διαφοροποιημένη πρόταση, καθώς πρόκειται για 100% αγνό προϊόν. Είναι ιδιαίτερα κρεμώδες, με βελούδινη υφή και πλούσια γεύση. Παράγεται από τα φυσικά συστατικά φρέσκο γάλα και μαγιά γιαουρτιού. Δεν περιέχει συντηρητικά, ορμόνες, πηκτίνη, γλυκαντικές ουσίες, ούτε προσθήκη κρέμας. Χαρακτηριστικό της ποιότητας και της ευλαβικής τήρησης της παραδοσιακής συνταγής είναι το γεγονός ότι απαιτούνται τρία λίτρα παστεριωμένου φρέσκου αγελαδινού γάλακτος Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για την παραγωγή ενός κιλού στραγγισμένου γιαουρτιού. Επίσης, περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, σημαντικής βιολογικής αξίας, ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα η διάθεση του παραδοσιακού γιαουρτιού που παράγεται από το γάλα των αγελάδων της Σχολής.

Να σημειωθεί ότι στην αγορά έχουν βγει συνολικά τέσσερις κωδικοί στραγγισμένου γιαουρτιού:

  • Κύπελλο 500 γραμμαρίων με 5% λιπαρά
  • Κύπελλο 500 γραμμαρίων με 2% λιπαρά
  • Κεσεδάκι 180 γραμμαρίων με 5% λιπαρά
  • Κεσεδάκι 180 γραμμαρίων με 2% λιπαρά

Το εκπαιδευτικό αγρόκτημα της ΑΓΣ

Το εκπαιδευτικό αγρόκτημα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Σχολής και υποστηρίζει όλα τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα. Αποτελείται από αγέλη καθαρόαιμων αγελάδων Holstein – Friesian, πτηνοτροφείο, θερμοκήπια και φυτώρια, αμπελώνες, οπωροφόρα δέντρα και ελιές, καθώς και από εκτεταμένες βιομηχανικές καλλιέργειες στο δορυφορικό «Αγρόκτημα Καινοτομίας και Γεωργικής Παραγωγής Ζάννας» στα δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Το αγρόκτημα είναι η «καρδιά» της εκπαίδευσης της Σχολής. Αποτελεί ένα «ζωντανό εργαστήριο» 1.250 στρεμμάτων, όπου μαθητές και σπουδαστές διδάσκονται με καινοτόμες βιωματικές μεθόδους, εφαρμογές επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή. Τα έσοδα από τις πωλήσεις όλων των προϊόντων του Αγροκτήματος υποστηρίζουν, αποκλειστικά, το πρόγραμμα υποτροφιών της Σχολής και του Perrotis College.

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!