ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ακόμη ένα βραβείο για την ομάδα Κινηματογράφου των Λυκείων ΑΓΣ
11. 09. 2020

Προωθώντας και υλοποιώντας μία ολιστική βιωματική και πολυεπίπεδη προσέγγιση στην εκπαίδευση, οι μαθητές της ΑΓΣ, διαπρέπουν και ξεχωρίζουν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, η πολυβραβευμένη ομάδα κινηματογράφου των Λυκείων απέσπασε ακόμη μία σημαντική διάκριση. Πήρε το βραβείο στον διαγωνισμό "Γύρω γύρω όλη...η οικονομία" για την ταινία τους με τίτλο «Ίσως καλύτερα». Τα παιδιά, μέσω του διαγωνισμού, είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με την εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας στο πλαίσιο του σχολείου, αντιλαμβανόμενοι την αλληλεξάρτηση κοινωνίας, οικονομίας και περιβάλλοντος. Μέσω της ταινίας τους καταδεικνύουν την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας με έμφαση στην αξιοποίηση των πόρων και όχι στην εκμετάλλευσή τους. Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Filoxenia International.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο Μάρτιο, η ίδια ομάδα είχε κατακτήσει το πρώτο βραβείο στον μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι», ο οποίος διοργανώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος. Οι μαθητές –με συμπαραστάτη τον εκπαιδευτικό Ιωάννη Γκόγκο- έγραψαν το σενάριο, έκαναν τη διανομή των ρόλων, σκηνοθέτησαν, έπαιξαν και επιμελήθηκαν την ταινία με τίτλο «Ποτέ ξανά», η οποία επιχειρεί με αλληγορικό τρόπο να μεταδώσει τη φιλοσοφία της ναζιστικής προπαγάνδας που κατέληξε στο Ολοκαύτωμα.

Συνολικά, τα τελευταία οκτώ χρόνια, η ομάδα έχει αποσπάσει δέκα διακρίσεις:

  1. Ταινία «Μοιραία πτώση», η οποία απέσπασε το 2ο βραβείο, στον μαθητικό διαγωνισμό "Πάμε Σινεμά" (2012)
  2. Ταινία «The Farmer», η οποία απέσπασε το 1ο βραβείο στον ευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό του European Council of young farmers (2013).
  3. Ταινία «Λουλουδένιες Παρασκευές», η οποία απέσπασε τιμητική διάκριση στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό (2014)
  4. Ταινία «Αργά», η οποία απέσπασε το 1ο βραβείο στον 2ο εθνικό διαγωνισμό πολυμέσων για την οδική ασφάλεια (2014)
  5. Ταινία «Κανείς δεν ξέρει», η οποία απέσπασε το 3ο βραβείο στον διαγωνισμό της ΕΡΤ "Ας τελειώνουμε με το AIDS" (2016)
  6. Ταινία «Ο Άνθρωπος», η οποία απέσπασε το 3ο βραβείο στον 3ο μαθητικό διαγωνισμό του γραφείου αγωγής υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης με θέμα "Χτίζοντας γέφυρες κι όχι τείχη, στο σχολείο και την κοινωνία" (2017)
  7. Ταινία «Ο Άνθρωπος», η οποία έλαβε τιμητικό έπαινο στον διαγωνισμό "Το παιδί θύμα του ολοκαυτώματος"  (2017)
  8. Ταινία «Το κυνηγητό», η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο (2018)
  9. Ταινία «Ποτέ ξανά», η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο (2020)
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!