ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Η ΑΓΣ φορέας υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου Green Waters
08. 06. 2022

Σε «Πράσινα Νερά» καλούνται να... πλεύσουν οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στο πεδίο της θάλασσας δημιουργώντας ένα δίκτυο εκπαίδευσης των εθελοντών, αλλά και ευαισθητοποίησης των πολιτών με ολιστική ματιά στη θάλασσα και ειδικά στον Θερμαϊκό κόλπο.

«GREEN WATERS» είναι το όνομα του δικτύου που έχει δημιουργηθεί  στο πλαίσιο του προγράμματος "Active Citizens Fund" 2014-2021 με στόχο να καλλιεργήσει μια ισόρροπη και αειφόρα σχέση της ανθρωπογενούς δραστηριότητας με το θαλάσσιο περιβάλλον. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, με εταίρους την «iSea» ΑΜΚΕ για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων» και την «ethelon» ΑΜΚΕ που προωθεί την έννοια του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία.

«Είναι η πρώτη φορά που η Αμερικανική Γεωργική Σχολή αφήνει το ... έδαφος και ασχολείται με τη θάλασσα με στόχο να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο με τουλάχιστον 10 οργανώσεις και να εκπαιδεύσουμε περισσότερους από 200 εθελοντές», διευκρίνισε, σε συνέντευξη τύπου, ο Νίκος Κυριακίδης, στέλεχος του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων. Στην κατεύθυνση αυτή, το δίκτυο σκοπεύει τα επόμενα δύο χρόνια να οργανώσει σειρά βιωματικών εργαστηρίων για του εθελοντές των οργανώσεων και, παράλληλα, να προχωρήσει σε δραστηριότητες γνωριμίας με το θαλάσσιο περιβάλλον, τη λειτουργία του, τα προβλήματα που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα και τους τρόπους προστασίας του.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 - 2021, γνωστού ως EEA Grants. Στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!