ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ   /   Εκπαιδευτικό Βουστάσιο
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
Εκπαιδευτικό Βουστάσιο

Το Εκπαιδευτικό Βουστάσιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι ένα κέντρο εκπαίδευσης, επίδειξης και απόδειξης - σε πραγματικές συνθήκες – της αναπαραγωγής, διατροφής, σταβλισμού, κτηνιατρικής φροντίδας και ορθών πρακτικών αρμέγματος των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής. Κάθε χρόνο εκπαιδεύει χιλιάδες κτηνοτρόφους, μαθητές και σπουδαστές που το επισκέπτονται.

Το κοπάδι των καθαρόαιμων γαλακτοπαραγωγών αγελάδων φυλής Holstein της Σχολής χρονολογείται από το 1935 και έχει καταταχθεί στο κορυφαίο 12% των κοπαδιών σε παγκόσμια κλίμακα όσον αφορά τα φαινοτυπικά και παραγωγικά χαρακτηριστικά του. Το Εκπαιδευτικό Βουστάσιο είναι μέλος και ελέγχεται από τη Διεθνή Ένωση Φυλής Holstein.

Στη Σχολή εκτρέφονται 125 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής και περίπου 80 παράγωγα. Τα αρσενικά βοοειδή διατίθενται σε όλη την Ελλάδα και αξιοποιούνται ως πυρήνες αναπαραγωγής  λόγω της υψηλής γενετικής τους αξίας, ενώ τα θηλυκά αξιοποιούνται για την ανανέωση του κοπαδιού. Η μέση παραγωγή γάλακτος ανά ζώο είναι πάνω από 10.000 λίτρα για κάθε γαλακτική περίοδο (305 μέρες). Η υπερδιπλάσια του Μέσου Εθνικού Όρου παραγωγή οφείλεται στη συνεχή γενετική βελτίωση μέσω της τεχνητής σπερματέγχυσης και εμβρυομεταφοράς, στην υψηλή ποιότητα των ζωοτροφών  - το μεγαλύτερο μέρος των οποίων παράγεται στη Σχολή – και, τέλος, στην καλή καθημερινή φροντίδα που εξασφαλίζει  άριστες συνθήκες ευζωίας. 

Στο Κέντρο Αρμέγματος Labouisse, το οποίο κατασκευάστηκε κοντά στο υπόστεγο των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει το αυτοματοποιημένο άρμεγμα, ενώ οι μαθητές και σπουδαστές της Σχολής λαμβάνουν πρακτικές συμβουλές στη διπλανή αίθουσα θέασης και εκπαίδευσης.

Το παραγόμενο νωπό γάλα μεταφέρεται καθημερινά στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων της Σχολής για εμφιάλωση και περαιτέρω επεξεργασία.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!