ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες
25. 11. 2020

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις βαθμίδες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College. Tα στελέχη των σχολείων αξιοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία και ειδικές πλατφόρμες επικοινωνίας, προκειμένου να κρατήσουν την επαφή με τους μαθητές και να συνεχίσουν την παράδοση των μαθημάτων.

Στον Παιδικό Σταθμό, το εκπαιδευτικό προσωπικό οργάνωσε το “School in a Bag”, ατομικά “educational kits” και “Creative Green Boxes” τα οποία εστάλησαν στους γονείς την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου. Το κάθε “educational kit” περιλαμβάνει εκπαιδευτικό και αναλώσιμο υλικό μιας θεματικής ενότητας, την οποία θα δουλέψουν με τα παιδιά μέσω διαδικτύου. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει ασκήσεις προγραφής, προμαθηματικών, παρατηρητικότητας, υλικό για άσκηση της λεπτής κινητικότητας και καλλιέργειας της δημιουργικής έκφρασης ενώ το "Creative Green Box” περιλαμβάνει φυσικό και περιβαλλοντικό υλικό για ξεχωριστές δράσεις.

Τα Προνήπια και τα Νήπια πριν ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων, είχαν παραλάβει φάκελο με φύλλα εργασίας και υλικά. Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου συμμετέχουν καθημερινά στην τηλεκπαίδευση 09:20-12:30, με τριαντάλεπτες δραστηριότητες, τις οποίες οργανώνουν όλες οι ειδικότητες. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής συμμετοχής σε μεσημεριανή ζώνη 13:20-14:00, η οποία αφορά δραστηριότητες χαλάρωσης με αφήγηση παραμυθιών και μουσικά κομμάτια.

Με μεγάλη επιτυχία και καθολική συμμετοχή συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλα τα τμήματα του Δημοτικού, χωρίς να χαθεί ούτε μία ώρα εκπαίδευσης για τα παιδιά. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση περιλαμβάνει καθημερινή σύγχρονη εκπαίδευση σε όλα τα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος και ασύγχρονη υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών στο σπίτι με πλούσιο και διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και δημιουργικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.  Η πανδημία και η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας δεν σταμάτησε ούτε τις βιωματικές δράσεις, καθώς με ιδιαίτερη επιτυχία καθημερινά στις ψηφιακές μας τάξεις υλοποιούνται προγράμματα φιλαναγνωσίας, διατροφής, δράσεις STEM, το πρόγραμμα Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής, κ.α.. Την εβδομάδα 23 - 27 /11 το Δημοτικό Σχολείο συμμετέχει στην Εβδομάδα Ψηφιακού Γραμματισμού της Unesco με δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν από κοινού με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ

Το Γυμνάσιο Χασιώτη στην ΑΓΣ υποστηρίζει εξ αποστάσεως τους μαθητές του από την πρώτη ημέρα αυτής της ιδιαίτερης περιόδου αναστολής της λειτουργίας του. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου συμμετέχουν σε καθημερινό πρόγραμμα μαθημάτων - τηλεδιασκέψεων, καθώς και σε απογευματινό προαιρετικό πρόγραμμα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Επίσης, χρησιμοποιούν την εκπαιδευτική πλατφόρμα Moodle, όπου βρίσκουν συνοδευτικό υλικό, σημειώσεις, επιπλέον εργασίες, βιβλία, οπτικοακουστικό υλικό, κ.α. και επικοινωνούν συστηματικά με τους εκπαιδευτικούς μέσω του σχολικού email τους. Βασικοί στόχοι είναι η απρόσκοπτη ακαδημαϊκή υποστήριξη των παιδιών, η συνέχιση της προσπάθειας για ενδυνάμωση της συνέπειας και εργατικότητας και η διατήρηση της καθημερινής ρουτίνας των μαθητών του Γυμνασίου.

Οι μαθητές των Λυκείων συνεχίζουν τα προγράμματα τους με μαθήματα 35 - 39 ώρες κάθε εβδομάδα. Επίσης, συνεχίζεται με virtual εφαρμογές υλοποίηση των πειραμάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, ενώ οι μαθητές του προγράμματος  Study USA συνεχίζουν καθημερινά τα προγράμματά τους που συντονίζονται από το τμήμα Student Services. Επίσης, συνεχίζονται τακτικά και άλλα προγράμματα με διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ καθηγητών και μαθητών. Οι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων προετοιμάζονται για το Thessaloniki Model United Nations που παραδοσιακά διοργανώνεται στους χώρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ενώ η συντακτική ομάδα της ηλεκτρονικής εφημερίδας των μαθητών προετοιμάζει το δεύτερο φύλλο της. Μεταξύ άλλων, το club Επιχειρηματικότητας ξεκίνησε τη λειτουργία του και προχωράει στην εκλογή του Δ.Σ. της εικονικής επιχείρησης, ενώ η ομάδα volleyball των κοριτσιών συνεχίζει διαδικτυακές συναντήσεις με οδηγίες για ατομική προπόνηση. Στη Λέσχη ανάγνωσης πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των μελών της με τον συγγραφέα του βιβλίου με τίτλο “Δεσμώτες της Στάχτης: σκιαμάχος” εκδόσεις Πηγή, Βαγγέλη Τσατσαλή, που είναι και απόφοιτος της Σχολής (τάξη του 2015). Στο πλαίσιο του μαθήματος “Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας”, οι μαθητές της Γ ΕΠΑΛ καθώς και απόφοιτοι του ΕΠΑΛ της περυσινής χρονιάς παρακολούθησαν διαδικτυακά την παρουσίαση των κ.κ. Χρήστου Καβαλάρη και Χρήστου Καραμούτη, μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΑΚΣ (Εταιρεία Προώθησης Αειφορικών Καλλιεργητικών Συστημάτων), για τα συστήματα γεωργίας που βασίζονται στις αρχές της Γεωργίας Διατήρησης των Εδαφών (ΓΔΕ ή CA, Conservation Agriculture).  Στο πλαίσιο της ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης των μαθητών μας πραγματοποιούνται τακτικές συναντήσεις των τμημάτων των μαθητών με την κα Σταματίκα, ειδική παιδαγωγό του τμήματος Μαθητικής Ζωής και τον κ. Τάσιο, σύμβουλο μαθητικής ζωής.

Το ΙΙΕΚ συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του αξιοποιώντας την εμπειρία του στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση από την προηγούμενη περίοδο κι έχοντας προετοιμάσει κατάλληλα όλα τα προγράμματα σπουδών στα πλαίσια υλοποίησης τους σύμφωνα με την εκδοθείσα εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ. Οι εκπαιδευτές προσάρμοσαν τη διδασκαλία τους και οι σπουδαστές προετοιμάστηκαν έχοντας την κατάλληλη υποστήριξη από το τμήμα ΙΤ της Σχολής με σκοπό την άμεση και πλήρως λειτουργική μετάβαση στη διαδικτυακή εκπαίδευση που έχει ως αποτέλεσμα την επιτυχή συμμετοχή τους σε ποσοστό 90,5%. Την περίοδο αυτή οι σπουδαστές συμμετέχουν στην ενδιάμεση αξιολόγηση προόδου, ενώ σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές προετοιμάζονται σε εναλλακτικά σενάρια υλοποίησης ακόμα και για τα μαθήματα εφαρμογών, όπως π.χ. στη χρήση τεχνολογιών με βιντεοσκόπηση πειραμάτων εφαρμογών στους χώρους της Σχολής με σκοπό να ολοκληρωθεί επιτυχώς η παρακολούθηση του εξαμήνου υπό τις παρούσες συνθήκες, χωρίς να χαθεί το momentum του εκπαιδευτικού κεφαλαίου. Τα παραπάνω ισχύουν και για τα σεμινάρια ενηλίκων που όλα πραγματοποιούνται διαδικτυακά, ενώ σήμερα πραγματοποιείται διαδικτυακά και η έναρξη σεμιναρίου για 25 γεωργούς σκληρού σίτου που συνεργάζονται συμβολαιακά με την εταιρεία Μέλισσα-Κίκιζας. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για την πιστοποίηση των 20 επιλεχθέντων ενηλίκων από τη Σχολή ατόμων που θα εργαστούν στο εκπαιδευτικό πτηνοσφαγείο της Σχολής, σύμφωνα με τον Κανονισμό 1099/2013 της ΕΕ. Μεταξύ των ατόμων αυτών είναι και προσωπικό καθώς και σπουδαστές του ΙΙΕΚ της Σχολής. Τα θεωρητικά μαθήματα των 25 ωρών πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά σε συνεργασία με τη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Θεσσαλονίκης, ενώ από τις 7 έως 11 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων για άλλους 20 επιλεγέντες ενήλικες από τη Σχολή.

Τo Perrotis College, στηριζόμενο στην εμπειρία της επιτυχημένης μετάβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση την προηγούμενη άνοιξη, προσφέρει την ίδια δυνατότητα στους σπουδαστές του κατά το τρέχον εξάμηνο. Οι καθηγητές χρησιμοποιούν πλήθος εργαλείων (videos, case studies, games), για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή και ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών  στα μαθήματα. Το καλοκαίρι, αποφασίστηκε να επισπευτεί το ξεκίνημα το φθινοπωρινού εξαμήνου με αποτέλεσμα, να έχει ήδη ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερό του ποσοστό όταν λήφθηκε η απόφαση για την αναστολή της διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Παράλληλα, υπήρξε η πρόβλεψη και μεγάλο μέρος των εργαστηριακών παραδόσεων είχε καλυφθεί. Επιπρόσθετα, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από όλη την ομάδα του Perrotis College, να διασφαλισθεί η «ψυχολογική» σύνδεση με τους σπουδαστές επιπλέον της «διαδικτυακής». Τέλος έχει προβλεφθεί και η εξ αποστάσεως διεξαγωγή των εξετάσεων του εξαμήνου, σε περίπτωση που η αναστολή της φυσικής διεξαγωγής μαθημάτων και εξετάσεων επιμηκυνθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!