ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διάκριση σε παγκόσμιο διαγωνισμό για την ομάδα Peace Jam της Σχολής
20. 05. 2019

Με τον έπαινο «social media champions», τιμήθηκε τo club εθελοντισμού του Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Peace Jam, στον παγκόσμιο διαγωνισμό Global Social Leaders. Ήταν η πρώτη φορά που έλαβε μέρος στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, στον οποίον υπήρχαν ακόμη 860 συμμετοχές.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τον οργανισμό Global Social Leaders, ο οποίος προτρέπει τους μαθητές να ενασχοληθούν με project βασισμένα στους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη που έχουν θεσπίσει τα Ηνωμένα Έθνη και την εφαρμογή τους στην κοινωνία. Το project του Peace Jam βασίστηκε σε τρεις από τους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη:

• Στην εξάλειψη της πείνας

• Στις βιώσιμες πόλεις και κοινότητες

• Στη συνεργασία για την επίτευξη των στόχων

Αναλυτικότερα, με τη βοήθεια της ΜΚΟ “Μπορούμε” και σε συνεργασία με την τραπεζαρία της σχολής, η ομάδα του Peace Jam κατάφερε να προσφέρει μερίδες περισσευούμενου φαγητού σε φορείς της πόλης που έχουν ανάγκη, θέτοντας τις βάσεις για τη συνέχιση της διαδικασίας και την ευαισθητοποίηση των μαθητών ως προς την σπατάλη φαγητού.

Στην πορεία, η ομάδα του Peace Jam μελέτησε τη διαδικασία, τα οφέλη της  κομποστοποίησης και τη συμβολή της στο τρίπτυχο περιβάλλον - κοινωνία - οικονομία. Στα άμεσα σχέδια είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός νέου κομποστοποιητή για να διοχετευτούν τα φυτικά υπολείμματα που προκύπτουν από την κουζίνα της σχολής και από την μαθητική τραπεζαρία. Για τις ανάγκες του project η ομάδα του Peace Jam συνεργάστηκε με χορηγούς, έφτιαξε blog, video, ερωτηματολόγιο, αναφορές, παρουσιάσεις, αφίσες.

 

Στόχος του project είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών αναφορικά με περιβαλλοντικά και ανθρωπιστικά ζητήματα και μακροπρόθεσμα η αλλαγή της νοοτροπίας ως προς την αλόγιστη σπατάλη φαγητού και την ανάγκη για βιωσιμότητα στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. 

Διάκριση σε παγκόσμιο διαγωνισμό για την ομάδα Peace Jam της Σχολής
Διάκριση σε παγκόσμιο διαγωνισμό για την ομάδα Peace Jam της Σχολής
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!