ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, David Wesley Buck
27. 10. 2020

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε στην κοινότητα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ο θάνατος του 5ου προέδρου του ιδρύματος, David Wesley Buck. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του (1999-2004), έβαλε το δικό του λιθαράκι στην ανάπτυξη της ΑΓΣ.

Γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1944 και το 1962 άρχισε τις σπουδές του στο Colgate University συνεχίζοντας τέσσερα χρόνια αργότερα με το μεταπτυχιακό του στο University of Michigan. Μαζί με τη σύζυγό του, Pattie, εργάστηκαν για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες στον χώρο της εκπαίδευσης σε τέσσερις ηπείρους. Πριν την έλευσή τους στην ΑΓΣ, είχαν εργαστεί σε σχολεία στην Κύπρο, την Τσεχία, τις Ολλανδικές Αντίλες, την Αυστρία και τη Μαλαισία. Η πρώτη του επαφή με τη Θεσσαλονίκη ήταν το διάστημα 1977 – 1979, όταν εργάστηκε σε ιδιωτικό σχολείο της πόλης. «Πρωτοεπισκεφτήκαμε τη Σχολή την άνοιξη του 1998 και θεωρήσαμε ότι πρόκειται για μία μοναδική ξεχωριστή Σχολή, άποψη που έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές», είχε δηλώσει το χειμώνα του 2000, δηλαδή λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ένας από τους σημαντικότερους «σταθμούς» κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του ήταν η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός της βιβλιοθήκης της ΑΓΣ στον δεύτερο όροφο του Princeton Hall, η οποία κατέστη εφικτή χάρη στην έμπρακτη γενναιοδωρία της κας Αλίκης Περρωτή και έκτοτε μετονομάστηκε σε «Βιβλιοθήκη Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή».

Ο πρόεδρος της ΑΓΣ και του Perrotis College Δρ.Πάνος Κανέλλης απέστειλε λουλούδια και συλλυπητήριο μήνυμα στη σύζυγο του εκλιπόντος, εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια του David Wesley Buck. Στη μνήμη του θα φυτευτεί δέντρο στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, David Wesley Buck
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!