ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Ι.ΙΕΚ   /   Εκπαιδευτικό προσωπικό
Ι.ΙΕΚ
Εκπαιδευτικό προσωπικό

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Γνωστικό Αντικείμενο: Μικροβιολογία Τροφίμων, Μικροβιολογία Γάλακτος, Τεχνολογία Γάλακτος και των Προϊόντων του, Παραγωγή Παραπροϊόντων Γάλακτος, Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Γάλακτος
 
Επαγγελματική εμπειρία:
Εκπαιδεύτρια στο ΙΕΕΚ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής 
Υπεύθυνη Μικροβιολογικών και Χημικών Αναλύσεων στο Επιστημονικό Εργαστήριο Ανάλυσης Τροφίμων FoodLab (Θεσσαλονίκη)
Δεκαπενταετή εμπειρία στο χώρο της Βιομηχανίας Τροφίμων

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ

Γνωστικό Αντικείμενο: Μελισσοκομία
 
Σπουδές: Απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στην γεωργία ακριβείας και πιο συγκεκριμένα στην ανάλυση δεδομένων από τον αγρό. Υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντικείμενο την μελέτη των συναισθημάτων και την επίδραση τους στις καταναλωτικές συνήθειες.
 
Επαγγελματική εμπειρία: Διαχειριστής μελισσοσμηνών για περισσότερο από μία δεκαετία και ιδρυτής της TROFI IKE που δραστηριοποιείται στην μεταποίηση και εμπορία ελληνικών μελιών.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΙΖΓΚΗΣ

Γνωστικό Αντικείμενο: Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων, νομοθεσία για τα τρόφιμα και διαδικασίες έγκρισης για νέες εγκαταστάσεις. Ερευνητικά ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την έγκριση νέων προϊόντων, τη διαχείριση αποβλήτων και λυμάτων στη βιομηχανία τροφίμων και τη διατροφική ανάλυση των τροφίμων.
 
Σπουδές: πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ποιότητας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος από το Πολυτεχνείο Κρήτης
 
Επαγγελματική εμπειρία: Διαχειριστής Διασφάλισης Ποιότητας με εταιρείες στον τομέα των τροφίμων, όπως γαλακτοκομεία, οινοποιεία και εταιρείες παραγωγής ελιάς και ελαιολάδου, κονσερβοποίησης, εμφιάλωσης νερού και ζαχαροπλαστικής.
 

ΜΑΡΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ

Γνωστικό Αντικείμενο: Τουρισμός Υπαίθρου και Αγροτουρισμός
 
Σπουδές: Έχει σπουδάσει Γεωπονία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγροτική Οικονομία και ειδικεύεται σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και τουρισμού υπαίθρου. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.  
 
Επαγγελματική εμπειρία: Εργάζεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού. Παράλληλα, διδάσκει σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων (ΙΕΚ, Κολέγιο, ΕΚΔΔΑ, συμβουλευτική κατάρτιση), ενώ είναι ενεργό μέλος σε μητρώα αξιολόγησης και ελέγχου επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 

Γνωστικό Αντικείμενο: Πληροφορική
 
Σπουδές: Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης στην ειδικότητα «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» (Δ.ΙΕΚ ΕΠΑΝΟΜΗΣ 2004)
Πτυχίο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – Ε.Α.Π. 2018)
Μεταπτυχιακό με τίτλο «ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ» (Α.Π.Θ. 2020)
Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. 2018)
Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια (Ε.Α.Π. 2019)
Πιστοποιημένος Moodle Course Creator (2013)
 
Επαγγελματική εμπειρία: Κέντρο Υπολογιστών και Δικτύων (Κ.Υ.Δ) του «Πανεπιστημίου Μακεδονίας» ως Τεχνικός Τηλεπληροφορικής (Πρακτική άσκηση 2003)
Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργων (Δ.Ε.Σ.Ε.) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως Τεχνικός Συντήρησης Δικτύων Η/Υ (2006)
Μακεδονική Ηλεκτρονική Α.Τ.Ε (Mac Tel Ltd) ως Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων (2007)
Τμήμα Συντήρησης Υποδομών Πληροφορικής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ως Τεχνικός Η/Υ, Δικτύων, Διαχειριστής Server (2008 – Σήμερα)
Αμερικανική Γεωργική Σχολή ως Εκπαιδευτής Πληροφορικής σε προγράμματα Ενηλίκων (2009-2018)
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (Κ.Δ.Β.Μ.2) του Ομίλου Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ως Εκπαιδευτής Πληροφορικής σε προγράμματα Ενηλίκων (2018 – Σήμερα)
Perrotis College του Ομίλου Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ως Εκπαιδευτής Πληροφορικής στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (2016 – Σήμερα)

ΕΥΓΕΝΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

Γνωστικό Αντικείμενο: Φυτική Παραγωγή, Βιολογική Γεωργία, Μετασυλλεκτική Τεχνολογία και Χειρισμοί οπωροκηπευτικών
 
Σπουδές: Η Ευγενία Ευθυμιάδου είναι απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α.Π.Θ, κάτοχος Μεταπτυχιακού στην «Περιβαλλοντική Βιολογία»  και προσεχώς και στην «Εκπαίδευση Ενηλίκων». Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και κάτοχος Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της  Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
 
Επαγγελματική εμπειρία: Από το 2004 εργάζεται ως εκπαιδεύτρια σε Ι.Ε.Κ, Σ.Δ.Ε, Κ.Δ.Β.Μ, ως εισηγήτρια σε σεμινάρια αγροτών αλλά και ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης έχει εργαστεί ως Γεωπόνος σε Υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα. Από το 2018 εργάζεται ως διδακτικό προσωπικό στο Ι.Ι.Ε.Κ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
 

ΕΙΡΗΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Γνωστικό Αντικείμενο: Τεχνολογία Τροφίμων και Ποτών
 
Σπουδές: Γεωπονική Σχολή, Κατεύθυνση Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Α.Π.Θ.
Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών «Διασφάλιση Ποιότητας», Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
 
Επαγγελματική εμπειρία: 8ετής προϋπηρεσία εκπαιδευτικού σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ. Συγγραφή Οδηγού Κατάρτισης στην Ειδικότητα: «Στέλεχος Επιχειρήσεων Τυποποίησης, Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων». Project Manager Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Προώθησης Οίνων.
 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΑΚΗΣ

Γνωστικό Αντικείμενο: Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Ψηφιακό Μάρκετινγκ
 
Σπουδές: Ο Δρ. Χρήστος Ζιάκης είναι απόφοιτος του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και του ΠΜΣ της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, με εξειδίκευση στο ηλεκτρονικό επιχειρείν και το digital marketing. Τον Ιανουάριο του 2019 αναγορεύτηκε Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας για τη θέση του περί οικοσυστημάτων νεοφυούς επιχειρηματικότητας και του μοντέλου ανάπτυξης του τετραπλού έλικα.
 
Επαγγελματική εμπειρία:Ο Δρ. Χρήστος Ζιάκης ασχολείται από το 2005 επαγγελματικά με το διαδίκτυο, τη νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Αρχικά ως προγραμματιστής σε εταιρίες πληροφορικής και από το 2009 ως ιδρυτής και project manager της εταιρίας imarketing.gr, η οποία παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικού επιχειρείν. Συμμετείχε στη διαχείριση και ανάπτυξη εκατοντάδων έργων πληροφορικής. και της start-up QRshop.gr. Από το 2016 είναι εισηγητής σε θέματα e-Business και Digital Marketing σε προγράμματα σπουδών εκπαιδευτικών φορέων.
 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΚΙΔΗΣ

Γνωστικό Αντικείμενο:Γεωπόνος – Εδαφολόγος – Επιστήμων Τροφίμων 
Σπουδές: 
Integrated Master στη Γεωπονική Σχολή (Α.Π.Θ.)
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (M.Sc.), στη Γεωπονική Σχολή (Α.Π.Θ.)
Πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας 
και Εκπαιδευτής Ενηλίκων
 
Επαγγελματική εμπειρία:Εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια ως εισηγητής στο Ι.ΙΕΚ  & Κ.Δ.Β.Μ.2 της Α.Γ.Σ. και στα προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών του Ε.Λ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ και ως Ερευνητής/Λέκτορας στο Perrotis College-AFS. Έχει 5ετή εμπειρία στη συμβουλευτική ετήσιων, πολυετών και δενδρωδών καλλιεργειών και είναι πιστοποιημένος Γεωργικός  Σύμβουλος και εγγεγραμμένος στο Μητρώο Γεωργικών Συμβούλων του Ε.Λ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

Γνωστικό Αντικείμενο: «Εφαρμογές Κτηνιατρικής Φαρμακολογίας»
 
Σπουδές: Είμαι κτηνίατρος, μετεκπαιδευθείς στην Κλινική Παραγωγικών Ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και από το 2018 είμαι υποψήφιος διδάκτορας στο αντικείμενο της Παθολογίας Μαστού & Παθολογίας Αναπαραγωγής των Βοοειδών.
 
Επαγγελματική Εμπειρία: Ασχολούμαι με την κτηνιατρική περίθαλψη των παραγωγικών ζώων και την διαχείριση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Επίσης, συμμετέχω σε προγράμματα έρευνας και καινοτομίας, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.
 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Γνωστικό Αντικείμενο: Τεχνολογία Τροφίμων
 
Σπουδές: Τεχνολόγος Τροφίμων (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης). Παιδαγωγική επάρκεια από την ΑΣΠΑΙΤΕ (τμήμα ΕΠΠΑΙΚ). Εκπαιδευτική επάρκεια ενηλίκων (από τον ΕΟΠΠΕΠ).  
 
Επαγγελματική εμπειρία: Από τον Νοέμβρη του 2016 εργάζομαι στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο Κέντρο Εκπαίδευσης Επιστήμης Γάλακτος & Γαλακτοκομικών Προϊόντων. Εκπαιδευτής ενηλίκων στο ΙΕΚ της ΑΓΣ και σε δημόσια ΙΕΚ. 
 

ΓΕΝΗΤΣΑΡΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Γνωστικό Αντικείμενο: Διοίκηση Επιχειρήσεων – Διοίκηση Παραγωγής / Λειτουργιών  – Διοίκηση Ποιότητας - Μάρκετινγκ – Διαφήμιση  & Προώθηση – Διεθνές Εμπόριο & Μάρκετινγκ – Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Σπουδές: Μεταπτυχιακό τίτλος ΜΒΑ, Πανεπιστημίου Bradford, Αγγλία - Με εξειδικεύσεις  Διοίκηση Παραγωγής/ Υπηρεσιών/ Ολικής Ποιότητας / Διαφήμισης & Προώθησης/ Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις & Επιχειρηματικό Σχέδιο – Πανεπιστημιακό Πτυχίο Bsc, Πανεπιστήμιου Bradford, Αγγλία - Σχολή Μηχανικών, Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, Πτυχίο ΤΕΙ Θεσ/νίκης - Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
 
Επαγγελματική εμπειρία: Εκπαιδεύτρια στο Ι.Ι.ΕΚ της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής -23ετής εμπειρία στη Διοίκηση Επιχειρήσεών και Διοίκηση Μάρκετινγκ – 10 χρόνια σύμβουλος Επιχειρήσεων, σε θέματα Μάρκετινγκ και ποιότητας. – Εννέα χρόνια στη Διοίκηση Προγράμματος κολλεγίου - 22 χρόνια καθηγήτρια σε ιδιωτικά κολλέγια, ευρωπαϊκά επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα, εισηγήτρια στην προετοιμασία υποψηφίων για Αγγλικά Πανεπιστήμια.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

Γνωστικό Αντικείμενο: Γεωπόνος/περιβαλλοντολόγος
 
Σπουδές:  
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Διαπανεπιστημιακό Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο στη "Αειφορική Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών".
Πανεπιστήμιο του Reading (Μεγάλη Βρετανία). Μεταπτυχιακός τίτλος του τμήματος Βοτανικής, με τίτλο "Mελέτη και Αξιολόγηση της Βλάστησης". 
Πανεπιστήμιο του Reading, Βachelor of Science του τμήματος Γεωπονίας (Agricultural Botany).
 
Επαγγελματική εμπειρία: 
Γεωπόνος με εξειδίκευση στη μελέτη, προστασία και αξιοποίηση αυτοφυών ειδών χλωρίδας στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – ΔΉΜΗΤΡΑ.
Γεωπόνος-εκτιμητής ζημιών φυτικού κεφαλαίου σε γεωργικές καλλιέργειες στον ΕΛ.Γ.Α.
Εκπαιδευτής στον όμιλο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Α.Γ.Σ., στο Ι.Ε.Κ. Θέρμης και Λαγκαδά.
 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

Γνωστικό Αντικείμενο: Τυροκομία - Γαλακτοκομία
 
Σπουδές: Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων
 
Επαγγελματική εμπειρία: 
Τυροκόμος στις βιομηχανίες γάλακτος: ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., ΕΒΡΟΓΑΛ Α.Ε. (ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.), ΕΥΖΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΑΒΕΕ, ΒΙΟΠΓΑΛ (ΑΦΟΙ ΠΙΓΚΑ Α.Ε.), ΛΥΚΑΣ ΙΚΕ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Εκπαιδευτής στο ΙΕΚ και ΕΠΑΛ της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ καθώς και σε σεμινάρια επαγγελματικής και ερασιτεχνικής τυροκομίας της σχολής
 

ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

Γνωστικό Αντικείμενο: Αγροτική Οικονομία, Αγροτική Πολιτική, Αγροτική Κοινωνιολογία
 
Σπουδές: Διδακτορικό Δίπλωμα Αγροτικής Οικονομίας (Γεωπονική Σχολή, Α.Π.Θ.), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ε.Α.Π.), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Αγροτικής Οικονομίας (Γεωπονική Σχολή Α.Π.Θ.), Πτυχίο Γεωπονίας (Γεωπονική Σχολή, Α.Π.Θ.)
 
Επαγγελματική εμπειρία:  Εκπαιδευτής ΙΕΚ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Επιστημονικός Συνεργάτης ΑΣΠΑΙΤΕ, Διδάσκων Ε.Α.Π., Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Επιστημονικός Συνεργάτης ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης, Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ενηλίκων ΕΚΔΔΑ 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ

Γνωστικό Αντικείμενο:Αγροτική Οικονομία
 
Σπουδές:Γεωπονική Σχολή (ΑΠΘ), Μεταπτυχιακό Αγροτικής Οικονομίας (ΑΠΘ) και Διασφάλισης Ποιότητας (ΕΑΠ).  
 
Επαγγελματική εμπειρία:Μάνατζερ ιδιωτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα. Υπάλληλος σε γραφείο με κύριο αντικείμενο ενασχόλησης το Digital Marketing.
 
 
 
 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ

Γνωστικό Αντικείμενο: 
Οινοτεχνία, Αμπελουργία, Ελαιοκομία
 
Σπουδές:
Απόφοιτος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Τεχνολογίας Γεωπονίας Τμήμα Φυτικής Παραγωγής 
Πρόγραμμα κατάρτισης 130 ωρών με τίτλο «Συμβολή στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της αμπελοκαλλιέργειας και των μεθόδων οινοποίησης» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 
Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης με τίτλο «Ανάλυση και Ποιοτικός Έλεγχος Οίνων - Από τον Τρύγο ως την Ολοκλήρωση των Ζυμώσεων» από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). 
Βεβαίωση παρακολούθησης του Εισαγωγικού Προγράμματος Επιμόρφωσης Γεωργικών Συμβούλων από τον ΕΛ.Γ.Ο.–ΔΗΜΗΤΡΑ στα θεματικά πεδία: Πολλαπλή Συμμόρφωση-Επωφελείς για το Κλίμα και το Περιβάλλον Γεωργικές Πρακτικές, Κλιματική Αλλαγή - Αξιοποίηση Αποβλήτων, Παραπροϊόντων, Κίνδυνοι σε Γεωργία και Κτηνοτροφία και Διαχείρισή τους, Σχεδιασμός της Εφαρμογής Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Διοίκηση και Διαχείριση Εκμεταλλεύσεων - Τεχνικές Καλλιέργειας - Νέες Τεχνολογίες. 
 
Επαγγελματική εμπειρία: 
2017 – Σήμερα Οινοποιός και Διαχειριστής – ιδιοκτήτης του οινοποιείου 80winery. 
2007 – Σήμερα Υπεύθυνος παραγωγής στον Αμπελώνα, Οινοποιείο και Ελαιώνα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αλλά και ως εκπαιδευτής στις ειδικότητες Αμπελουργίας, Οινοτεχνίας και ελαιοκομίας στο ΕΠΑΛ, στο ΙΕΚ και στα Σεμινάρια ενηλίκων του τμήματος Δια Βίου Μάθησης. 
2004 – 2007 Εργάστηκα ως Επόπτης Κάβας και Υπεύθυνος Παραγωγής στο πειραματικό οινοποιείο της Αμπελοοινικής Ε.Π.Ε. με αντικείμενο την Οινοποίηση διαφόρων ποικιλιών της αμπέλου, την Εφαρμογή νέων οινολογικών προϊόντων – τεχνικών οινοποίησης και τη Διατήρηση κάβας.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΝΤΗΣ

Γνωστικό Αντικείμενο: Συνεργατισμός, Κοινή Γεωργική Πολιτική, Συστήματα Ποιότητα Τροφίμων
 
Σπουδές: Πτυχιούχος Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ, MSc.
 
Επαγγελματική εμπειρία: Σε διάφορες επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα (συνεταιριστικές και ιδιωτικές), στον κλάδο της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, των τροφίμων και των γεωργικών εφοδίων. Διετέλεσε μέλος της «TEAM EUROPΕ» της Ε.Ε. στον τομέα «ΓΕΩΡΓΙΑ και ΑΛΙΕΙΑ», μέλος στο ΔΣ της ΑΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΕ, και μέλος στο ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
 
 

ΚΑΤΙΑ ΜΠΕΛΗ

Γνωστικό Αντικείμενο: Αμπελουργία και Οινολογία 
 
Σπουδές:Είμαι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στο Αμπελο-οινικό Περιβάλλον και του Εθνικού Διπλώματος Οινολόγου από το Πανεπιστήμιο του Bordeaux της Γαλλίας, μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.
 
Επαγγελματική εμπειρία:Εργάζομαι ως οινολόγος παραγωγής από το 2006 με εμπειρία σε οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας, την Γαλλία και τη Νέα Ζηλανδία. Παράλληλα από το 2016 ασχολούμαι με την εκπαίδευση ενηλίκων διδάσκοντας αμπελουργία, τεχνικές οινοποίησης, οινολογική μικροβιολογία, ποιοτικό έλεγχο, γευσιγνωσία. Δραστηριοποιούμαι επίσης στον χώρο της οργάνωσης των εκθέσεων κρασιού.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΛΙΟΥΚΑΣ

Γνωστικό αντικείμενο : Τεχνολόγος Γεωπόνος – Γεωπληροφορικός
 
Σπουδές: Πτυχιούχος Τεχνολόγος Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στα φυτά μεγάλης καλλιέργειας. Πιστοποιημένος Γεωργικός Σύμβουλος. 
 
Επαγγελματική Εμπειρία: Εκπαιδευτικός στο Ι.Ι.ΕΚ και στο Κ.Β.Δ.Μ. 2 της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.
3ετή Συμβουλευτική στο τμήμα Γεωργικών Εφαρμογών της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. 15ετή ενασχόληση με την γεωργία σε εκτατικές και λαχανοκομικές καλλιέργειες.
 
 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΑΝΟΥ

Γνωστικό Αντικείμενο: Γεωπονία-Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων
 
Σπουδές: Πτυχίο Γεωπονίας ΑΠΘ με ειδίκευση στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων (2002), MSc και PhD στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ (2002-2011).
 
Επαγγελματική εμπειρία: Μεταδιδακτορική έρευνα σε πρόγραμμα της Επιτροπής Ερευνών ΑΠΘ (2014-2015), συμμετοχή σε προγράμματα της Επιτροπής Ερευνών ΑΠΘ με συμβάσεις έργου (2004-2005), Εκπαιδεύτρια Ι.ΙΕΚ της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής (2019-2021).
 

ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΝΙΓΔΕΛΗ

Γνωστικό Αντικείμενο: Τοξικολογία Τροφίμων
 
Σπουδές: Τμήμα Κτηνιατρικής,  Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Δια Βίου Μάθηση/Εκπαίδευση Ενηλίκων» στο Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ΑΡΙΣΤΑ (9,67) & Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Λειτουργών Δημόσιας Υγείας» στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.), με ΑΡΙΣΤΑ (90,75).
 
Επαγγελματική εμπειρία: 20ετή εμπειρία ως επίσημος Κτηνίατρος σε θέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κυρίως στον έλεγχο των Τροφίμων: Ελεγκτής / Επιθεωρητής ΕΛ.Γ.Ο. (Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ) στο Τμήμα Εποπτών της Διεύθυνσης Επιθεωρήσεων και Ελέγχων, Επιθεωρητής ΕΦΕΤ (Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων) στο Τμήμα Ελέγχων Επιχειρήσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Φ.Ε.Τ., διδάσκουσα στην Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Θεσσαλονίκης, στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας (Δ.Κ.Δ.Υ.) της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπ.Α.Α.Τ., με χρέη Προϊσταμένης στο Τμήμα Κτηνιατρικής Καλύμνου της Ν.Α. Δωδεκανήσου, αναλύτρια σε Κτηνιατρικά εργαστήρια Τροφίμων κ.α.

ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΙΚΟΥ

Γνωστικό Αντικείμενο:  Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια
Σπουδές: Msc. Σχολική και Εξελικτική Ψυχολογία Α.Π.Θ /  Msc. Ομαδική Ανάλυση IGA / Πτυχίο Ψυχολογίας Α.Π.Θ
 
Επαγγελματική εμπειρία: 
•2003-Σήμερα: Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια-Ψυχαναλύτρια ομάδας σε ιδιωτικό   γραφείο
•2015-2016: Ψυχολόγος στο κέντρο Πρόληψης της εξάρτησης και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας «Πυξίδα» του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.
•2009-2013 Επιστημονικός συνεργάτης  του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού κέντρου Αθηνών.
•2012-2013 & 2003-2004 Ψυχολόγος του τμήματος Συμβουλευτικής υποστήριξης Μαθητών και Γονέων του Δήμου Καλαμαριάς
 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γνωστικό Αντικείμενο: Ζωική παραγωγή-διαχείριση κτηνοτροφικών εκμεταλλευσεων
 
Σπουδές: Τομέας Ζωικής Παραγωγής του τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ
 
Επαγγελματική εμπειρία: Διεύθυνση τμήματος αγοράς γάλακτος (όλων των ειδών), Διεύθυνση σταθμού συγκέντρωσης-επεξεργασίας γάλακτος, Σύμβουλος κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων,  Υπεύθυνος ποιότητας παραγόμενου γάλακτος αγελαδοτροφικών εκμεταλλεύσεων, Εκπαιδευτής αγελαδοτρόφων και παρασκευαστών ζωοτροφών. Παρασκευή και πωλήσεις ζωοτροφών
 

ΑΝΝΑ ΡΟΓΚΟΤΗ

Γνωστικό Αντικείμενο: Τεχνολόγος Γεωπόνος - Φυτικής Παραγωγής
 
Σπουδές: Πτυχιούχος Τεχνολογίας Γεωπονίας, με μεταπτυχιακή ειδίκευση (MSc) στην Αγροχημεία - Βιολογικές Καλλιέργειες, κάτοχος Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.
 
Επαγγελματική εμπειρία: Από το 2015 απασχολείται στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΔΒΜ), σε διάφορους τομείς της φυτικής παραγωγής, τη βιολογική γεωργία και την εδαφολογία. Έχει εργαστεί στην εκτέλεση προγραμμάτων, στη διεξαγωγή ερευνών και ελέγχων στον αγροτικό τομέα. Διδάσκει το ΙΙΕΚ της ΑΓΣ από το 2018.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΟΥΘΟΠΟΥΛΟΣ

Γνωστικό Αντικείμενο: Γεωπόνος - Εδαφολόγος

Σπουδές: Πτυχιούχος τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ. κατεύθυνσης Εδαφολογίας, Κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. κατεύθυνσης Εδαφικών Πόρων, Κάτοχος Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε).

Επαγγελματική εμπειρία: 5 έτη Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, Παράρτημα Φλώρινας, 3 έτη Αναπληρωτής σε ΕΠΑ.Λ. Γεωπονικών Κατευθύνσεων, 1 έτος Εκπαιδευτής Περιβαλλοντικού Γραμματισμού σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, 10 έτη συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα της σχολής Γεωπονίας του Α.Π.Θ., 1 έτος συνεργάτης σε πρόγραμμα του Ινστιτούτου ΕΔΑΦΟΫΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΙΡΟΣ

Ο Γιώργος Τζίρος είναι πτυχιούχος του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση φυτοπροστασίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο με εξειδίκευση στη φυτοπαθολογία με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας του ΑΠΘ.
Έχει συμμετάσχει επί σειρά ετών σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων με αντικείμενο τη φυτοπαθολογία και κυρίως τη βιολογική καταπολέμηση μυκητολογικών ασθενειών. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και έχει διατελέσει κριτής σε επιστημονικά περιοδικά. 
 

ΑΘΗΝΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ

Γνωστικό Αντικείμενο: Αγγλικά
 
Σπουδές:  Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ., Μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία και Πολιτισμό του Α.Π.Θ. με επιδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, C2 Γαλλικά
 
Επαγγελματική εμπειρία:   
2014-σήμερα: Καθηγήτρια αγγλικών, Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Περαία, Σχολή επιμόρφωσης της Αστυνομίας στη Θέρμη, Αρσάκειο Δημοτικό και Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών.
 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΣΙΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Γνωστικό Αντικείμενο: Τεχνολόγος Τροφίμων, MBA(Master in Business Administration)  
 
Σύμβουλος επιχειρήσεων τροφίμων, LRQA Lead Auditor, καθηγήτρια Perrotis College Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, Επίσημη εκπαιδεύτρια BRCGS Food & Packaging.
Μακροχρόνια εμπειρία στη βιομηχανία τροφίμων , στη συμβουλευτική επιχειρήσεων  και στις επιθεωρήσεις   συστημάτων  διαχείρισης της ασφάλειας  και ποιότητας των τροφίμων και των υλικών συσκευασίας. 
 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΨΑΘΑΣ

Γνωστικό Αντικείμενο: Ελαιοκομία 
 
Σπουδές:  BSc Τμήμα Γεωπονίας, Α.Π.Θ 2009-2014 ,Πιστοποιημένος γευσιγνώστης ελαιολάδου (O.N.A.O.O) 2017 , MSc New Food products and Business Development, Cardiff Metropolitan 2018-2020
 
Επαγγελματική εμπειρία: Επαγγελματίας αγρότης από το 2014 Ιδιοκτήτης Klēa premium goods
 
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!