ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Project Α' τάξης Δημοτικού: Μικροί Ντετέκτιβ. Aσπρόμαυρη αποστολή!
06. 12. 2019

Ένα δύσκολο, συναρπαστικό και… σκιώδες projectμε τίτλο «Μικροί ντετέκτιβ. Ασπρόμαυρη αποστολή» , υλοποίησαν με επιτυχία οι μαθητές της Α’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Με τη μέθοδο project, οι μαθητές ερευνούν - με τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και όχι με την καθοδήγηση- το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει και τους έχει ανατεθεί.

Σύμφωνα με το σενάριο του project, στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται το Δημοτικό Σχολείο πριν από πολλά χρόνια υπήρχε χωριό, οι κάτοικοι του οποίου φοβόντουσαν τις… σκιές. Ένας επιστήμονας αποφάσισε να ταξιδέψει στον χρόνο και να εξηγήσει στους κατοίκους τι πραγματικά συμβαίνει με τις σκιές και από πού προέρχονται. Ωστόσο ξέχασε κάτι πολύ βασικό, να πάρει μαζί του στοιχεία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης έπρεπε να ταξιδέψουν σε διάφορες χρονικές στιγμές και να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία. Αρχικά, τα παιδιά προσπάθησαν να ζωγραφίσουν τις σκιές που δημιουργούνται από γεωμετρικά σχήματα σε σύνδεση με το μάθημα των μαθηματικών.  Έπειτα, διαβάστηκε το παραμύθι " Γυρίζει, γυρίζει η γη" και τα παιδιά ανακάλυψαν τη θέση και την κίνηση του ήλιου και της γης. Χωρίστηκαν σε ομάδες και έφτιαξαν τις θέσεις του ήλιου, δηλαδή το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ. Επιπλέον, σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα Χρύσα Πολύζου, κατασκεύασαν θέατρο σκιών και φιγούρες. Έφτιαξαν ιστορίες και τις παρουσίασαν στα υπόλοιπα παιδιά της τάξης. Μετά, συνεργάστηκαν με τη φυσικό του Γυμνασίου Χασιώτη, Ελένη Βουκλουτζή και κατασκεύασαν ηλιακό ρολόι. Στο πλαίσιο του μαθήματος της γλώσσας και της ενότητας "θέατρο σκιών", τα παιδιά παρακολούθησαν την παράσταση "Καραγκιόζης Μάστερ Σεφ", γνώρισαν όλους τους ήρωες και φυσικά τραγούδησαν και γέλασαν με την ψυχή τους.

Project Α' τάξης Δημοτικού: Μικροί Ντετέκτιβ. Aσπρόμαυρη αποστολή!
Project Α' τάξης Δημοτικού: Μικροί Ντετέκτιβ. Aσπρόμαυρη αποστολή!
Project Α' τάξης Δημοτικού: Μικροί Ντετέκτιβ. Aσπρόμαυρη αποστολή!
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!