ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Βασίλης Σέμκος, τάξη 2008
27. 10. 2022

Δηλώνει περήφανος απόφοιτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και plant expert. Ο Βασίλης Σέμκος, τονίζει ότι το ταξίδι της εντυπωσιακής καριέρας του άρχισε από το campus της ΑΓΣ. «Στη Σχολή μπήκε το ‘μικρόβιο’. Δεν θα άλλαζα το παραμικρό από την πολύχρονη παραμονή μου στο campus», λέει.

Κατάγεται από τις Σέρρες και αυτός που τον παρακίνησε να έρθει στην τότε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) ήταν ο αδελφός του παππού του, ο οποίος γνώριζε την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. «Μεγάλωσα μέσα στα λουλούδια, τα φυτά και τα δέντρα. Ο παππούς μου είχε ανοίξει φυτώριο στις Σέρρες και πλέον η σκυτάλη της επιχείρησης περνά από γενιά σε γενιά. Από τότε που θυμάμαι εαυτό μου, είμαι μέσα στα φυτά», τόνισε.

Ήρθε στη ΑΓΣ το φθινόπωρο του 2005. «Ήμουν οικότροφος. Ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωή μου. Λάτρεψα και λατρεύω τη Σχολή για αυτό που είναι και ό,τι προσφέρει στους μαθητές της. Όλα ήταν πολύ ωραία. Από τους καθηγητές, έως τις καθημερινές ασχολίες στο αγρόκτημα. Εκείνα τα χρόνια δεν θα τα άλλαζα με ο,τιδήποτε στον κόσμο. Είναι ένα πολύ ‘δυνατό’ κομμάτι της ζωής μου. Έκτοτε, έχω συστήσει τη Σχολή σε πολλούς φίλους, συγγενείς και όχι μόνο», υπογράμμισε.

Τα απογευματινά κλαμπ αλλά και οι συμμαθητές του, με πολλούς διατηρεί ακόμη επαφές, είναι οι καλύτερες αναμνήσεις του από τη Σχολή. «Πολλά συναισθήματα. Είχε ενδιαφέρον ό,τι και να κάναμε. Χάρη στα προγράμματα ανταλλαγών, πήγα στην Αυστρία για δύο εβδομάδες, όπου έκανα διάφορες δραστηριότητες», προσέθεσε. Παραδέχεται ότι η φοίτηση στη Σχολή ήταν απαιτητική, αλλά προς έκπληξη της οικογένειάς του, εξελίχθηκε σε έναν πολύ καλό μαθητή.

Πλέον, έχει χαράξει τον δικό του επαγγελματικό δρόμο, με την υλοποίηση διαφόρων πρότζεκτ που «κουμπώνουν» στην αρχική εταιρεία με το φυτώριο στις Σέρρες. «Προτρέπω τους σημερινούς μαθητές της Σχολής να κυνηγούν τα όνειρά τους. Να μην απελπίζονται. Η Σχολή δεν προσφέρει μόνο διάβασμα. Αλλά πάνω από όλα, να έχουν ισορροπία και αντίληψη των καταστάσεων και της πραγματικότητας», κατέληξε.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!