ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Έναρξη σχολικής–ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022
13. 09. 2021

Με την ευχή και την προσδοκία ότι η φετινή σχολική-ακαδημαϊκή χρονιά θα είναι περισσότερο ομαλή σε σχέση με τις δύο προηγούμενες, χτύπησε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι, σημαίνοντας την έναρξη των μαθημάτων.

Η έναρξη κάθε νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς αποτελεί από μόνη της ένα θετικό γεγονός. Οι επιβεβλημένες πλέον απαραίτητες αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές-σπουδαστές και η χρήση μασκών προστασίας καθώς και αντισηπτικών από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, δεν μπορούν να μειώσουν τη σπουδαιότητα και το αισιόδοξο μήνυμα της νέας χρονιάς.

Μετά από ένα καλοκαίρι εντατικών προετοιμασιών και προσεκτικού σχεδιασμού, οι εκπαιδευτικές βαθμίδες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ήταν πανέτοιμες για την υποδοχή των μαθητών. Τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί είναι αυστηρά και υπάρχει δέσμευση για πιστή τήρησή τους με στόχο την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 08:00, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου Χασιώτη, πέρασαν την πόρτα του σχολείου τους, εφαρμόζοντας όλα τα πρωτόκολλα του υπουργείου Παιδείας.

Το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο υποδέχθηκαν τους μαθητές τους στην αυλή του James Hall, όπου τελέστηκε αγιασμός. Οι οικότροφοι τοποθετήθηκαν στα δωμάτιά τους, ενώ οι γονείς που τα συνόδευαν προχωρούσαν στην τακτοποίηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων για την εγγραφή τους.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η έναρξη λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού της ΑΓΣ, τα στελέχη του οποίου υποδέχθηκαν με χαρά, ενθουσιασμό και υπευθυνότητα τους μικρούς μαθητές, στήνοντας τις τάξεις στο πανέμορφο καταπράσινο campus και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και επαναλειτουργίας των σχολείων σε καιρό πανδημίας.

Το Perrotis College θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου για τους δευτεροετείς και τριτοετείς σπουδαστές του και στις 11 Οκτωβριου για τους πρωτοετείς. 

Με μήνυμά του προς τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών ο πρόεδρος της Σχολής, Dr. Jeff Lansdale υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η εμπιστοσύνη που δείχνετε στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, μας τιμά ιδιαιτέρως και μας δίνει κίνητρο και δύναμη να βελτιώνουμε τα προγράμματα και τις υπηρεσίες μας ώστε να ανταποκρινόμαστε στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης, τιμώντας πάντα το όραμα του ιδρυτή της Σχολής αλλά και την αποστολή της. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς που αγαπούν τη δουλειά τους και σε παιδιά που ζωντανεύουν με την ενέργειά τους αυτό το μοναδικό περιβάλλον. Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή πιστεύουμε στην ολιστική μάθηση που εκπαιδεύει το μυαλό, τα χέρια και την καρδιά. Είμαι βέβαιος ότι με τη δική σας πολύτιμη βοήθεια και συμβολή, οι μαθητές μας χρησιμοποιούν αυτή τη γνώση τόσο για προσωπικό όφελος όσο και για το κοινό καλό».

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!