ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εικαστική έκθεση με έργα μαθητών του ΕΠΑΛ
18. 05. 2023

Με καλλιτεχνικά έργα γέμισε η είσοδος του κτηρίου «Παντελής Παντελιάδης». Δημιουργήθηκαν από μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου στο πλαίσιο του απογευματινού προγράμματος του τμήματος Arcadia, που διεξάγεται στον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή».

Στο σεμινάριο, με εισηγήτρια τη δασκάλα εικαστικών στο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Χασιώτη, Ιωάννα Στρατόγλου, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της τέχνης στους αιώνες και γνώρισαν τους πιο σημαντικούς σταθμούς και ρεύματα στην ιστορία της τέχνης. Στάθηκαν στο ιδιαίτερα δημοφιλές είδος της νεκρής φύσης, όπως αυτό αναπτύχθηκε στις Κάτω Χώρες και λειτούργησε επιδραστικά για την μοντέρνα τέχνη από τον Πωλ Σεζάν και μετά. Οι μαθητές πειραματίστηκαν με τις δικές τους συνθέσεις, χρησιμοποιώντας φρούτα και λαχανικά που καλλιέργησαν στη Σχολή και δημιούργησαν μοναδικά φωτογραφικά έργα.

Ο δεύτερος σταθμός ήταν έργα που ανήκουν στη μοντέρνα τέχνη και πιο συγκεκριμένα στο κίνημα του κονστρουκτιβισμού, όπου οι μαθητές με απλά γεωμετρικά σχήματα και γραμμές, άφησαν με τη φαντασία και την ευρηματικότητά τους, το δικό τους καλλιτεχνικό αποτύπωμα.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!