ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων
07. 09. 2022

Στρατηγική θεωρείται η σύμπραξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανιών, εκπρόσωποι των οποίων υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας. Στην ουσία, το αρχικό μνημόνιο που είχαν συνάψει τον Απρίλιο ΑΓΣ και ΕΑΠ, εμπλουτίζεται με την προσθήκη του ΜΑΙΧ.

Η συνεργασία των Ιδρυμάτων εντάσσεται στο πλαίσιο της προαγωγής του εκπαιδευτικού, κοινωνικού και ερευνητικού έργου τους, της προώθησης της συμβολής τους στην ανάπτυξη των κοινωνιών σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, της ανάπτυξης ευρύτερων επιστημονικών και ερευνητικών συμπράξεων, καθώς και της ενίσχυσης της υψηλού επιπέδου διδασκαλίας και μάθησης. Οι τρείς φορείς συμφώνησαν να αναλάβουν κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία και δράση για τον από κοινού σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης που θα προσφέρονται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά και εργαστηριακά μαθήματα με φυσική παρουσία στο Perrotis College και το ΜΑΙΧ. Η συνεργασία τους αρχίζει με την οργάνωση τεσσάρων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Επιμόρφωσης.

«Το μνημόνιο συνεργασίας φέρει την υπογραφή τριών σπουδαίων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Η προσθήκη του ΜΑΙΧ στο αρχικό σχήμα ΑΓΣ-ΕΑΠ θα διευρύνει τις δυνατότητες και τους εκπαιδευτικούς ορίζοντες», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΓΣ, Dr. JeffLansdale.

«Η διεύρυνση της συνεργασίας είναι καλή εξέλιξη. Με την προσθήκη του ΜΑΙΧ θα έχουμε νέες δυνατότητες», υπογράμμισε ο προεδρεύων της διοικούσας επιτροπής, αντιπρόεδρος διοικητικών υποθέσεων, ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας του ΕΑΠ, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος. «Το Ίδρυμά μας είναι εξαιρετικά ισχυρό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ένας ισχυρός εκπαιδευτικός πόλος στη γεωργία, την κτηνοτροφία και το περιβάλλον», τόνισε η αντιπρόεδρος του ΜΑΙΧ, Αρτεμίσια Λιωνή. Παρών στη σεμνή τελετή υπογραφής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο campusτης ΑΓΣ, ήταν και ο γγ Ανώτατης Εκπαίδευσης, Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τη σημαντική σύμπραξη των τριών Ιδρυμάτων.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!