ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Για την επιχειρηματικότητα μίλησαν σε μαθητές του ΕΠΑ.Λ. στελέχη του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης
13. 10. 2020

Την έννοια της επιχειρηματικότητας και τα βασικά βήματα για τη δημιουργία μίας επιχείρησης, παρουσίασε σε μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, η υπεύθυνη του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, Αγνή Παγούνη.

Οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παρεχόμενες από τα Κέντρα microSTARS υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης, να μάθουν τι είναι οι μικροπιστώσεις και σε τι βαθμό έχουν εφαρμογή στην Ελλάδα, αλλά και να εξοικειωθούν με έννοιες όπως η επιχειρηματικότητα, η γυναικεία επιχειρηματικότητα, η διαχείριση των οικονομικών, οι έρευνες αγοράς, η διαμόρφωση ενός επιχειρηματικού πλάνου, καθώς και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Στο πλαίσιο του διήμερου, 7 και 8 Οκτωβρίου, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη φετινή καμπάνια “Δανείζομαι Υπεύθυνα”, η οποία αποτελεί μία πρωτοβουλία του οργανισμού Microfinance Centre  – μέλος του οποίου είναι το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης – που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού. Ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός σύμφωνα με τον ορισμό που έδωσε ο ΟΟΣΑ (2012), είναι ένας συνδυασμός συνειδητότητας, γνώσης, δεξιοτήτων, στάσεων και συμπεριφορών, στοιχεία δηλαδή, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη σωστών χρηματοοικονομικών αποφάσεων, με απώτερο στόχο την επίτευξη της ατομικής χρηματοοικονομικής ευημερίας.

Μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την έννοια της χρηματοοικονομικής υγείας και να ενημερωθούν για την δυνατότητα που τους δίνεται να αξιοποιήσουν το online Health Check Quiz. Σκοπός του Health Check Quiz είναι να μπορεί κάθε φυσικό πρόσωπο να αποκτήσει μία σαφή εικόνα ως προς τη διαχείριση των οικονομικών του. Η δράση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των ειδικών συμβούλων σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης και ψυχολογίας της ΑΓΣ, Κατερίνας Σταματίκα και Θεοδόσιου Τάσιου.

Για την επιχειρηματικότητα μίλησαν σε μαθητές του ΕΠΑ.Λ. στελέχη του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!