ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Απονομή του πρώτου βραβείου του διαγωνισμού της ΕΛΣΤΑΤ σε μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη
24. 06. 2022

Η ομάδα του Γυμνασίου Χασιώτη που θριάμβευσε στον 5ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό στατιστικής παρέλαβε το πρώτο βραβείο, καθώς και μια τιμητική διάκριση για τη δεύτερη θέση που κατέλαβε στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό, από τους υπευθύνους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Οι απόφοιτοι (πλέον) της Β’ τάξης του Γυμνασίου Πολύκαρπος - Άρης Καλαϊτζίδης και η Μαρία - Αναστασία Τρεύλα, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια Μαθητικών Όλγα Γρηγοριάδου, παρέλαβαν τις διακρίσεις στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ στην Αθήνα. Απουσίαζε –για προσωπικούς λόγους – το τρίτο μέλος της ομάδας, ο Δημήτρης Παρούτης, ο οποίος βρισκόταν εκτός Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα «έδεσε» από την πρώτη μέρα μαθημάτων στο Γυμνάσιο Χασιώτη. Έχοντας θριαμβεύσει και πέρυσι στον διαγωνισμό της ΕΛΣΤΑΤ, οι τρεις συμμαθητές συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση με τον «αέρα» του νικητή. Όμως, το επίπεδο παρέμεινε πολύ υψηλό. Στον 5ο Ελληνικό Διαγωνισμό Στατιστικής συμμετείχαν 406 ομάδες (152 ομάδες Λυκείων και 254 ομάδες Γυμνασίων), από 41 Λύκεια και 51 Γυμνάσια της χώρας. Σκοπός του διαγωνισμού που διοργάνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή ήταν να αναδειχθούν ταλαντούχοι μαθητές που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη μέσα από την ενασχόληση με ερευνητική εργασία βασισμένη σε επίσημες στατιστικές. Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις: η 1η φάση περιελάμβανε τρία τεστ γνώσεων σχετικά με έννοιες στατιστικής και πιθανοτήτων, καθώς και με τη χρήση πηγών και inforgraphics των επίσημων στατιστικών, ενώ η 2η φάση αποτελούνταν από ερευνητική εργασία σε συγκεκριμένο θέμα που όριζε η ΕΛΣΤΑΤ.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!