ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στελέχη του HUB στη Μπολόνια για τις ανάγκες του έργου HORIZON-TERMINET
21. 02. 2023

Στο 7ο Plenary Meeting του έργου TERMINET, το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της ΕΕ, παραβρέθηκαν η επικεφαλής του HUB της ΑΓΣ, Δρ. Βίκυ Κρυσταλλίδου και τα στελέχη του τμήματος: Στέλλα Ταστσίδου και Χριστίνα Μουτίσια. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε 14 και 15 Φεβρουαρίου 2023 στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας.

Το όραμα του TERMINET είναι να παρέχει μια νέα αρχιτεκτονική επόμενης γενιάς βασισμένη σε τεχνολογίες αιχμής και οπτικοποίηση δεδομένων από αισθητήρες επόμενης γενιάς IoT, εφαρμοσμένα όλα σε διάφορες περιπτώσεις χρήσης (usecase). Η πρωταρχική πρόθεση του είναι να φέρει (πιο αποτελεσματικές και ακριβείς) αποφάσεις για τη διευκόλυνση του τελικού χρήστη με στόχο την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας εξελιγμένο λογισμικό για την υποστήριξη εκπαίδευσης μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιώντας federated learning.

Η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και συγκεκριμένα το HUB είναι leaders στο Use Case 1, το οποίο αναφέρεται στην Ευφυής Γεωργία και χρήση έξυπνων συσκευών με επίκεντρο τον χρήστη. Η συμμετοχή της ΑΓΣ είναι καταλυτική μέσω της αξιοποίησης του υφιστάμενου δικτύου LoRa. Στο πλαίσιο του έργου TERMINET, το οικοσύστημα δραστηριοτήτων της ΑΓΣ μετατρέπεται σε ζωντανό εργαστήριο παραγωγής καινοτομίας και τεχνογνωσίας υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στο συγκεκριμένο Plenary Meeting, η Στέλλα Ταστσίδου παρουσίασε την εξέλιξη του use case, τα ρίσκα που αντιμετώπισαν και το dashboard της πλατφόρμας, το οποίο οπτικοποιεί όλα τα δεδομένα από τους IoT αισθητήρες. Επίσης, στο meeting τα μέλη συζήτησαν για τα επόμενα βήματα του έργου καθώς και για τη βελτίωση του τεχνικού μέρους.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!