ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα
29. 06. 2020

Μετά την κατάκτηση της κορυφής στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών, οι τρεις μαθητές του Γενικού Λυκείου που αποτελούν την ομάδα θετικών επιστημών του σχολείου, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 18η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία 13 έως 19 Σεπτεμβρίου.

Οι απόφοιτοι –πλέον- της Β’ τάξης Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Κωνσταντίνα Αγαπητού και Θάνος Συντριβάνης, κατάφεραν να αποσπάσουν την υψηλότερη βαθμολογία στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Συγκέντρωσαν 225 βαθμούς και βρέθηκαν στην πρώτη θέση. Την προετοιμασία τους έχουν αναλάβει οι καθηγητές του Γενικού Λυκείου Μανώλης Πεδιωτάκης (Φυσική), Ελένη Γιαννιού (Χημεία) και Αντωνία Κωτούλα (Βιολογία).

Και οι τρεις μαθητές δεν κρύβουν τη χαρά τους για την πρωτιά αλλά και την αισιοδοξία τους για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Τσεχίας. Δηλώνουν ότι αξιοποίησαν στο έπακρο τις υποδομές και τα εργαστήρια του σχολείου, έκαναν πολλά πειράματα, διάβασαν πολύ και τελικά δικαιώθηκαν. Όπως είπαν, στον διαγωνισμό επιβεβαιώθηκε η αξία της προετοιμασίας και του υπόβαθρου της ΑΓΣ και στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός της ολικής βιωματικής εκπαίδευσης που παρέχει το ίδρυμα.

Άλλωστε, όπως είναι ήδη γνωστό, το Γενικό Λύκειο της ΑΓΣ κατέχει ηγετική θέση στην εκπαίδευση STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Μέσω αυτής, επιχειρείται η μετάβαση από την παραδοσιακή καθηγητο-κεντρική διδασκαλία στη διδασκαλία όπου κυρίαρχο ρόλο έχει η ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση. Οι μαθητές συνεργάζονται μεταξύ τους σε ομάδες για την επίλυση προβλημάτων μέσω projects χρησιμοποιώντας την επιστημονική μέθοδο (παρατήρηση, υπόθεση, πείραμα, θεωρία, νόμος). Με αυτόν τον τρόπο προσέγγισης, οι μαθητές αποκτούν δεξιότητες, καλλιεργούν τις προσωπικές τους ικανότητες και αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη. Δεν μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά βιώνουν και στην πράξη αυτά που διδάσκονται στην αίθουσα, το οποίο αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το Γενικό Λύκειο παρέχει στους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από δύο επιπλέον ώρες την εβδομάδα για Φυσική, Χημεία και Βιολογία. Ικανοποιημένοι και περήφανοι είναι οι καθηγητές που προετοίμασαν τους μαθητές για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και συνεχίζουν να το πράττουν ενόψει του Ευρωπαϊκού. Υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η πρωτιά αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η βιωματική εκπαίδευση εφαρμόζεται ουσιαστικά και έμπρακτα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της ΑΓΣ.

Στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα
Στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!