ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Θεολόγος Κοπαράνης (Τάξη 1992)
24. 05. 2023

Η μπάλα ποδοσφαίρου είχε τοποθετηθεί στην άσπρη βούλα. Ο 16χρονος μαθητής του (τότε) Τεχνικού Λυκείου της ΑΓΣ, Θεολόγος Κοπαράνης, είχε πάρει φόρα, σούταρε αλλά ο ισχυρός αέρας δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν το μοναδικό άστοχο στη διαδικασία των πέναλτι του τελικού με την Καλαμαριά και αυτό που το 1991 στέρησε από την ΑΓΣ το κύπελλο της καλύτερης ποδοσφαιρικής σχολικής ομάδας του νομού Θεσσαλονίκης. Το άστοχο πέναλτι «κυνηγάει» ακόμη τον απόφοιτο της Σχολής, έστω και αν πέρασαν 32 χρόνια.

«Θέλω να γυρίσω πίσω τον χρόνο και να βάλω το πέναλτι. Με έχει σημαδέψει. Όποτε βρισκόμαστε με τους συμμαθητές μου, μιλάμε για αυτό», λέει με αρκετή δόση χιούμορ. Όμως, ο Θεολόγος Κοπαράνης έχει και άλλες – περισσότερο θετικές – αναμνήσεις από τα χρόνια που ήταν μαθητής στη Σχολή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλάστρα. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο, ο πατέρας του (ο οποίος ήταν στέλεχος του Τομέα Εγγείων Βελτιώσεων Αγίου Αθανασίου) είχε ακούσει για το σπουδαίο έργο που κάνει η ΑΓΣ. «Εκείνη την εποχή, η Σχολή είχε τουλάχιστον 30 παιδιά από τη Χαλάστρα. Η φήμη της είχε εξαπλωθεί σε όλη την πεδιάδα. Έτσι, το φθινόπωρο του 1989 πέρασα για πρώτη φορά την πύλη της Σχολής, ως μαθητής και οικότροφος του Τεχνικού Λυκείου», θυμάται.  Όπως είπε η προσαρμογή ήταν εύκολη και αμέσως συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για ένα «διαφορετικό» σχολείο. Αποφοίτησε το 1992, πέρασε χωρίς εξετάσεις στη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπονίας του ΤΕΙ Σίνδου και στη συνέχεια με κατατακτήριες στο τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ. Σήμερα, είναι αναπληρωτής διευθυντής του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων πεδιάδας Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά.

«Θυμάμαι ότι ως μαθητές είχαμε καθημερινά πρότζεκτ. Καλλιεργούσαμε κρεμμύδια και διάφορα λαχανικά σε μικρούς λαχανόκηπους. Εκεί έμαθα τη σημασία των εισροών στις καλλιέργειες. Έμαθα να οδηγώ τρακτέρ και ήρθα σε επαφή με την κτηνοτροφία», είπε. Προσέθεσε ότι η ΑΓΣ είναι ένα «μεγάλο» σχολείο, το οποίο δεν παρέχει απλά εκπαίδευση αλλά διαμορφώνει και πλάθει σωστούς χαρακτήρες και πολίτες, κοινωνικοποιεί τους μαθητές, τους κάνει να συνεργάζονται στενά, να σέβονται και να εκτιμούν ο ένας τον άλλον. «Προσωπικά, μου άνοιξε νέους ορίζοντες. Με έκανε πιο οργανωτικό και συνεργατικό. Η Σχολή έχει στο DNA της τη συνέπεια, την αποδοτικότητα, την οργάνωση, την αποτελεσματικότητα, την ευελιξία και την ηθικότητα. Αξίες, τις οποίες δεν βρίσκεις εύκολα αλλού», υπογράμμισε. Τέλος, κάλεσε τους σημερινούς μαθητές να «απορροφήσουν» κάθε πληροφορία που δέχονται από την ΑΓΣ και να βρίσκονται κοντά στους καθηγητές τους.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!