ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Φιλανθρωπική δράση των μαθητών των Λυκείων για τον «Φάρο του Κόσμου»
08. 03. 2024

Ομάδα μαθητών του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου της ΑΓΣ, συνοδευόμενη από τις εκπαιδευτικούς Άννα Παπαευαγγέλου, Κατερίνα Σταματίκα, Ελένη Βουκλουτζή και τη βιβλιοθηκονόμο Δαμιάνα Κουτσομίχα, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις  του «Φάρου του κόσμου», στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης. Είναι χώρος προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης των νέων του Δενδροποτάμου που λειτουργεί με τη φροντίδα και την αγάπη του αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη. Μέσα από τον διαρκή και αδιάκοπο αγώνα του έχει αναδείξει τα προβλήματα της περιοχής και έχει βρει πρωτοπόρες λύσεις σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και η εργασία.

Οι μαθητές, αφού ξεναγήθηκαν στον ξενώνα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα παιδιά που φιλοξενούνται και να μαγειρέψουν μαζί τους. Το μενού περιελάμβανε κοκκινιστό κρέας με χυλοπίτες και τυρί Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, σαλάτα, καθώς και χειροποίητο προφιτερόλ-έκπληξη για φιλοξενούμενο που είχε γενέθλια τη συγκεκριμένη μέρα.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!