ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ξενόγλωσσα βιβλία και παιδιά
28. 03. 2022

Τη σπουδαιότητα των ξενόγλωσσων βιβλίων στην ανάπτυξη των παιδιών, υπογραμμίζει με συνέντευξή της, η υπεύθυνη του Αγγλικού Τμήματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Αλεξάνδρα Ιωαννίδου.

Η γνωστή ιστοσελίδα DADOO, ζήτησε από τη Δρα Ιωαννίδου τη συνδρομή της λόγω της συστηματικής διδασκαλίας ανάγνωσης και γραφής που προάγει το Αγγλικό πρόγραμμα σπουδών του Ομίλου Βιωματικής Μάθησης ΑΓΣ. Στη συνέντευξή της τόνισε ότι τα προσχολικά χρόνια είναι και τα πιο καθοριστικά σε ό,τι αφορά τη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού, καθώς από τις πρώτες κιόλας ημέρες το νεογέννητο αρχίζει να επεξεργάζεται γλωσσικούς ήχους από το οικείο του περιβάλλον και να τους αναγνωρίζει, με άλλα λόγια εξασκείται στο να αναγνωρίζει την μητρική του γλώσσα. «Το να μιλάμε στα παιδιά μας, ανεξάρτητα από το αν μπορούν ακόμη να παράγουν λόγο ή όχι, καθώς και οι πολλές επαναλήψεις που κάνουμε είναι το χρυσό κλειδί για την κατάκτηση της γλώσσας», υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας: «Καλή διάθεση, 15 λεπτά κι ένα ξενόγλωσσο βιβλίο στα χέρια είναι ένα ανεκτίμητο δώρο για το παιδί σας, είτε μιλάτε την ξένη γλώσσα άπταιστα είτε όχι!».

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!