ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Αλλαγή ηγεσίας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College
08. 06. 2021

Ο Δρ.Τζεφ Λάνσδεϊλ διαδέχεται τον Δρ. Πάνο Κανέλλη στη θέση του Προέδρου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College. Το Συμβούλιο των Εφόρων τον επέλεξε για να συνεχίσει το έργο του Δρ. Κανέλλη, ο οποίος συνταξιοδοτείται τον Αύγουστο του 2021.

Ο Δρ.Τζεφ Λάνσδεϊλ είναι παλιός γνώριμος του εκπαιδευτικού ιδρύματος, καθώς ο πατέρας του, ο αείμνηστος Μπρους Λάνσδεϊλ, ήταν ο μακροβιότερος επικεφαλής του, κρατώντας τα ηνία για 35 χρόνια (1955-1990). Ο Δρ.Τζεφ Λάνσδεϊλ μεγάλωσε στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και πλέον επέστρεψε με ξεκάθαρο όραμα για την περαιτέρω ανάπτυξη του ιδρύματος.

Ο Δρ.Τζεφ Λάνσδεϊλ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και κατέχει διδακτορικό στην Εκπαίδευση από το Cornell University, Μ.Α. στη Διεθνή Διοίκηση από το School for International Training Vermont, M.Sc. στη Διεθνή Γεωργία από το California Polytechnic State University και B.A. στις Διεθνείς Σχέσεις από το Stanford University. Ο Δρ. Λάνσδεϊλ είναι παντρεμένος με τη Μάρτζορι Λάνσδεϊλ, έχει τρεις κόρες και μιλάει άπταιστα ισπανικά και σε ικανοποιητικό βαθμό ελληνικά. Έμεινε στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για 18 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της ζωής του έχει κατοικήσει στην Ονδούρα, τη Γαλλία, τη Βολιβία, την Ινδία και τις Η.Π.Α.. Τα τελευταία 35 χρόνια ζούσε στην Ονδούρα, όπου από το 2014 ήταν πρόεδρος του Zamorano University, ενός ιδρύματος που είναι επικεντρωμένο στον αγροδιατροφικό τομέα και την έρευνα. Όπως αναφέρει, διαχρονικός στόχος του είναι η κατάρτιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εμπνέουν τους νέους να αξιοποιούν στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητές τους, μέσω καινοτόμων ακαδημαϊκών και βιωματικών μαθημάτων. Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας καριέρας του έχει υπηρετήσει σε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις, όπως στο πρόγραμμα USAID της Ονδούρας (Peace Scholarships, έργα ανοικοδόμησης μετά τον τυφώνα Μιτς κτλ), ενώ υπήρξε και ανώτερος σύμβουλος για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας της Ονδούρας και των χωρών διεθνών δωρητών. Παραμένει επίσης αν. καθηγητής του North Carolina State University.

Ο Δρ. Πάνος Κανέλλης, στη δωδεκάχρονη προεδρία του, ακολούθησε μια αναπτυξιακή πολιτική σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, βασιζόμενος στην αποστολή του ιδρύματος και με την απαράμιλλη αφοσίωση του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του δημιουργήθηκαν οι εκπαιδευτικές δομές: Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο Χασιώτη, Ι.ΙΕΚ και Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College, οι οποίες μετέτρεψαν το ίδρυμα σε έναν οργανισμό που προσφέρει πλέον όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Επιπροσθέτως, o Δρ. Κανέλλης προχώρησε στη σύσταση νέων διοικητικών τμημάτων και σύναψε συνεργασίες με σημαντικούς εκπαιδευτικούς φορείς αλλά και εταιρείες του αγροδιατροφικού τομέα.
 
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College ευχαριστούν τον Δρ. Κανέλλη για τη συνεισφορά του και του εύχονται καλή συνταξιοδότηση.   

Για να επισκεφτείτε τη σελίδα του Προέδρου, πατήστε εδώ

Ο Δρ. Λάνσδεϊλ με τη σύζυγό του Μάρτζορι.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!