ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Μετεωρολογικός σταθμός και αυτόνομος ενεργειακός σταθμός στο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα της ΑΓΣ
19. 01. 2023

Στην ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των θερμοκηπίων της προχώρησε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υιοθετήσει την ψηφιακά υποστηριζόμενη Γεωργία Ακριβείας με Smart Farming ΙοΤ εφαρμογές.

Το Hub της ΑΓΣ, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, προχώρησε στην εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού και ηλιακών πάνελ που θα τροφοδοτούν με ηλιακή ενέργεια το ευφυές εκπαιδευτικό θερμοκήπιο.

Η παρακολούθηση των μετεωρολογικών δεδομένων, καθώς και της πρόγνωσης καιρού, είναι ελεύθερη για όλα τα τμήματα και εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής. Σύντομα, θα είναι διαθέσιμα QRCodes που θα επιτρέπουν σε εργαζόμενους και επισκέπτες να έχουν άμεση πρόσβαση στα δεδομένα της πλατφόρμας που χρησιμοποιεί και το Hub.  Ήδη, οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου παρακολουθούν συστηματικά τα δεδομένα των ψηφιακών αισθητήρων για τα ευφυή καλλιεργητικά συστήματα των εκπαιδευτικών project που εφαρμόζονται τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ο συνδυασμός των δεδομένων του μετεωρολογικού σταθμού με τα ευφυή συστήματα αυτόματου ποτίσματος και ανίχνευσης συνθηκών αέρα και εδάφους (για υγρασία και θερμοκρασία) δημιουργούν ένα σύνολο πληροφοριών και δεδομένων στη διάθεση του παραγωγού. Έτσι, οι καλλιεργητικές φροντίδες έχουν τη μέγιστη ακρίβεια και ευστοχία για βέλτιστη παραγωγή και μείωση δαπάνης πόρων, με αποτέλεσμα το θετικό περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτέλεσμα.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!