ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εγκαινιάστηκε το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
10. 10. 2018

Με μία σεμνή τελετή και παρουσία του Α’ αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Τάσου Κουράκη καθώς και εκλεκτών προσκεκλημένων, εγκαινιάστηκε το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, Δρ. Πάνος Κανέλλης, αναφέρθηκε τόσο στην πολύχρονη ιστορία της Σχολής στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης όσο και στις προκλήσεις του μέλλοντος, υπογραμμίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή και το νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον θέτουν νέες προδιαγραφές και απαιτούν την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και πρακτικών για την παραγωγή ποιοτικών διατροφικών προϊόντων. «Είναι απαραίτητο να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη νέα γενιά παραγωγών, οι οποίοι θα αντιλαμβάνονται την παραγωγή ως επιχειρηματική δραστηριότητα και θα χρησιμοποιούν νέες μεθόδους. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε με το Ι.ΙΕΚ μας. Θέλουμε η Σχολή να παραμείνει στην πρωτοπορία και να διδάξει στη νέα γενιά τον τρόπο με τον οποίο θα επιτύχει στα νέα επαγγέλματα που συνδέονται με την πρωτογενή παραγωγή», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Τάσος Κουράκης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην πορεία του Ι.ΙΕΚ, για το οποίο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα εξελιχθεί σε πρότυπο. «Θέτει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Και είναι πάρα πολύ όμορφο για εμάς που ζούμε σε αυτή την πόλη, στη βόρεια Ελλάδα, να έχουμε την ευκαιρία να στέλνουμε τα παιδιά μας σε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό κέντρο», είπε και έκανε αναφορά στις συνθήκες τόσο της εργασίας όσο και της διδασκαλίας των μαθητών στη Σχολή.

Το προφίλ του Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής παρουσίασε ο διευθυντής του και Dean της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Δρ. Ευάγγελος Βέργος. Όπως είπε, με 1.250 ιδιόκτητα στρέμματα για πρακτική εκπαίδευση, 15 ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του αγροδιατροφικού τομέα, 25 επιστημονικά εργαστήρια, ένα υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο, μία σπουδαστική εστία και ένα εκπαιδευτικό αγρόκτημα, το Ι.ΙΕΚ εγγυάται την άρτια και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των σπουδαστών του. «Στόχος του είναι να προσφέρει στους σπουδαστές γνώση, μέσα από την οποία θα κατανοήσουν και θα εφαρμόσουν καινοτόμες και ορθές πρακτικές βελτιστοποίησης της αγροτικής παραγωγής αναπτύσσοντας, παράλληλα, περιβαλλοντική συνείδηση. Η αποστολή του Ι.ΙΕΚ υλοποιείται με την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων βιωματικών μεθόδων μάθησης, στις εξαιρετικές εργαστηριακές υποδομές και πιλοτικές μονάδες παραγωγής που διαθέτει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ώστε ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει επιστημονικές γνώσεις και εξειδικευμένες δεξιότητες, ικανές να διασφαλίσουν τη μελλοντική επαγγελματική του εξέλιξη», είπε.

Το Ι.ΙΕΚ ξεκίνησε τη λειτουργία του με τέσσερις ειδικότητες. Συγκεκριμένα: Διαχειριστής Γεωργοκτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων, Στέλεχος επιχειρήσεων Τυποποίησης, Μεταποίησης κι Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνικός Βιολογικής-Οικολογικής Γεωργίας και Τεχνικός Δενδροκομίας κι Εναλλακτικών Δενδρωδών Καλλιεργειών. Ωστόσο, έχει αδειοδοτηθεί για ακόμη έντεκα ειδικότητες.

Να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν τα επίσημα εγκαίνια, τα στελέχη της Σχολής είχαν καλωσορίσει τους σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο του Εκπαιδευτικού Κέντρου "Αλίκη Περρωτή". 

Εγκαινιάστηκε το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Εγκαινιάστηκε το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Εγκαινιάστηκε το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Εγκαινιάστηκε το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Εγκαινιάστηκε το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!