ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γενικό Λύκειο   /   Σπουδές στην Αμερική
Γενικό Λύκειο
Σπουδές στην Αμερική
Γραφείο Συμβουλευτικής για Σπουδές στις ΗΠΑ
 
Το Γραφείο Συμβουλευτικής για Σπουδές στις ΗΠΑ ιδρύθηκε το 2010 ως ελεύθερη και εξατομικευμένη πηγή για μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που επιθυμούν να σπουδάσουν στις ΗΠΑ, μετά την αποφοίτησή τους από το Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο.
 
Ο πρωταρχικός σκοπός του γραφείου είναι να παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση σε κάθε μαθητή, ο οποίος έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον, επιμέλεια και δέσμευση για σπουδές στις ΗΠΑ. Το γραφείο Συμβουλευτικής βοηθά τους μαθητές με την προετοιμασία των αιτήσεων, την επιλογή πανεπιστημίων, την προετοιμασία για τις τυποποιημένες εξετάσεις ( π.χ. - SAT , SAT Subject Tests και TOEFL), την επαφή και επικοινωνία με τα κολέγια ή πανεπιστήμια, την προετοιμασία για συνεντεύξεις, τη μετάφραση και ολοκλήρωση εγγράφων για οικονομική ενίσχυση, και, τέλος, την εγγραφή σε ένα πανεπιστήμιο. Για να γίνει αυτό, το γραφείο φιλοξενεί κατά μέσο όρο 15 αμερικανικά κολέγια και πανεπιστήμια κάθε χρόνο, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα τα εκπαιδευτικά αυτά ιδρύματα και τη διαδικασία αίτησης και εισαγωγής. Επιπλέον, το γραφείο παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε διάφορα βοηθητικά εργαστήρια (διαχείριση του χρόνου, δεξιότητες μελέτης, γραφής και συνέντευξης) για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.
 
Το γραφείο βοηθά, επίσης, τους μαθητές να προετοιμάσουν τις αιτήσεις τους για καλοκαιρινά ακαδημαϊκά προγράμματα σε πανεπιστήμια, έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με την αμερικανική κουλτούρα, να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην αγγλική γλώσσα και να γνωρίσουν το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα πριν αποφασίσουν να κάνουν αίτηση στις ΗΠΑ για προπτυχιακές σπουδές. Μέχρι στιγμής, το γραφείο συμβουλευτικής για Αμερικανικά πανεπιστήμια σημειώνει μεγάλη επιτυχία όχι μόνο στο να βοηθήσει τους μαθητές να επιλέξουν το ιδανικό για αυτούς πανεπιστήμιο αλλά και στην εξασφάλιση υποτροφιών.
 
Ενδεικτικά αναφέρονται τα Πανεπιστήμια που φοιτούν σήμερα απόφοιτοι της ΑΓΣ:
 
- Princeton University 
- Worcester Polytechnic Institute
- McNeese State University
- St. Lawrence University
- University of Tampa
- Lawrence University
- Berea College
- Quinnipiac University
- Mount Holyoke College
- Skidmore College 
- Warren Wilson College

 
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!