ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Προσφορά αγάπης από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου προς το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο
06. 12. 2022

Χειμερινά ρούχα συγκέντρωσαν και δώρισαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της ΑΓΣ στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου.

Η φιλανθρωπική δράση έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος Civics, το οποίο σχετίζεται με την κοινωνική ευθύνη, την αλληλεγγύη και την προσφορά. Οι μαθητές της ΣΤ' συζήτησαν για το αίσθημα ευθύνης ως πολίτες στην κοινότητα που ζουν και οργάνωσαν μια εθελοντική δράση συλλογής χειμερινών ρούχων. Με πρωτοβουλία του Τμήματος Αγγλικών και τη συνδρομή εκπαιδευτικών, οι μαθητές γνώρισαν βήμα-βήμα τη διαδικασία: σχημάτισαν υποομάδες εργασίας, δημιούργησαν την καμπάνια και την επικοινώνησαν, συνέλεξαν και κατηγοριοποίησαν τα ρούχα και συνέδραμαν στην μεταφορά τους στο Παιδικό Χωριό.

Η επίσκεψη στη Δομή έδωσε ακόμη περισσότερη τροφή για συζήτηση και μέσα στην τάξη, καθώς η επιτροπή των παιδιών που τα παρέδωσε ανέλαβε να παρουσιάσει στους συμμαθητές της το έργο του Παιδικού Χωριού.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!