ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διάλεξη για τη «γεωργία άνθρακα» σε μαθητές και σπουδαστές της ΑΓΣ
08. 12. 2022

Το ενδιαφέρον δεκάδων μαθητών και σπουδαστών κέντρισε η ομιλία του Δρα Χρήστου Τσαντήλα, Γεωπόνου, Ειδικού Συνεργάτη του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ- Παρατηρητήριο Βιώσιμης Ανάπτυξης και πρ. Διευθυντή Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με θέμα: «Η διαχείριση του εδάφους με στόχο τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητάς του: η περίπτωση της γεωργίας άνθρακα».

Όπως είπε, η γεωργία άνθρακα αποτελεί σύστημα παραγωγής που δημιουργεί σημαντικές δυνατότητες μετριασμού των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής μέσω της θετικής επίδρασης στον κύκλο άνθρακα. «Ζητούμενο είναι οι σχετικές επιλογές να μην κλονίσουν την οικονομική βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, για αυτό είναι σημαντικό η λήψη των όποιων αποφάσεων να μην επαφίεται στους κανόνες της αγοράς, μέσω της ελεύθερης εμπορευματοποίησης του αποτελέσματος της γεωργίας άνθρακα, δηλαδή της μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου, μέσω των carbon credits», ανέφερε.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο “Seth Frank” της Σπουδαστικής Εστίας Αλίκη Περρωτή, παρουσία δεκάδων μαθητών και σπουδαστών από το Επαγγελματικό Λύκειο (Φυτική Παραγωγή), το Ι.ΙΕΚ (ειδικότητες «Διαχειριστής Γεωργοκτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων» και «Τεχνικός Δενδροκομίας και Εναλλακτικών Καλλιεργειών») και το Perrotis College (Αειφορική Γεωργία και Διαχείριση). Αποτέλεσε πρωτοβουλία των καθηγητών Πέτρου Ευαγγέλου (ΕΠΑΛ), Άννας Ρογκότη (Ι.ΙΕΚ) και Κωνσταντίνου Ζουκίδη (Perrotis College).

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!