ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Εκπαίδευση Ενηλίκων   /   Βιωματικό Πρόγραμμα για Κτηνοτρόφους Καλαμπάκας
Εκπαίδευση Ενηλίκων
Βιωματικό Πρόγραμμα για Κτηνοτρόφους Καλαμπάκας
Η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας εφαρμόζει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής της Καλαμπάκας. Το πρόγραμμα αφορά δύο ομάδες: (α) κτηνοτρόφους αιγοπροβάτων και (β) κτηνοτρόφους βοοειδών. Για κάθε ομάδα του προγράμματος θα επιλεγούν 15 κτηνοτρόφοι, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν δωρεάν την εκπαίδευση.
 
Η βιωματική εκπαίδευση αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και το πρόγραμμα διδασκαλίας θα υλοποιηθεί σε 40-45 ώρες σε διάστημα οκτώ μηνών, προκειμένου η κατάρτιση των κτηνοτρόφων να συνδεθεί φυσικά με τον ετήσιο κύκλο του ζωικού κεφαλαίου και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε κάθε παραγωγικό στάδιο. 
 
Θα δοθεί έμφαση:
  • στις πρακτικές μεθόδους διαχείρισης της αγέλης ή ποιμνίου
  • την αναπαραγωγή και γενετική βελτίωση με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας
  • τη διατροφή και προετοιμασία σιτηρεσίων
  • την αξιολόγηση και το κόστος παραγωγής
  • την πρόληψη των ασθενειών και την υγιεινή των ζώων και
  • την καταγραφή στοιχείων ημερολογίου παραγωγής

Να σημειωθεί ότι γεωπόνοι, κτηνίατροι και ειδικοί του κτηνοτροφικού κλάδου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα παρέχουν επίσης εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη στους συμμετέχοντες παραγωγούς στις εγκαταστάσεις τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ένας κτηνοτρόφος από κάθε ομάδα θα λάβει - κατόπιν αξιολόγησης - πλήρη υποτροφία (για την ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά το φθινόπωρο του 2019) για να παρακολουθήσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης κτηνοτροφικών μονάδων στο Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
 
Δηλώσεις συμμετοχής
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση που θα βρείτε εδώ, να τη συμπληρώσετε και να την αποστείλετε στο fkefal@afs.edu.gr.
 
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310 492 850.
Για να διαβάσετε το σχετικό δελτίο τύπου, πατήστε εδώ.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!