ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Ειδικά Προγράμματα   /   Επισκέψεις στο Αγρόκτημα   /   Ξεχωριστά Σαββατόβραδα στο Αγρόκτημα
Επισκέψεις στο Αγρόκτημα
Ξεχωριστά Σαββατόβραδα στο Αγρόκτημα
«Ξεχωριστά Σαββατόβραδα στο Αγρόκτημα» πρόγραμμα sleepover για παιδιά στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή
 
Φίλοι μας, ετοιμαστείτε για τα  «Ξεχωριστά Σαββατόβραδα στο Αγρόκτημα»!
Μια ολόκληρη βραδιά με εξερευνήσεις, παιχνίδια, κατασκευές, μαγειρέματα, αφηγήσεις και προβολές,  στο αγρόκτημα της ΑΓΣ είναι η νέα εμπειρία που έχουμε να προσφέρουμε σε παιδιά από Γ΄ έως  Στ΄ δημοτικού. Κρατήστε τις ημερομηνίες:
 
20/10/18, 3/11/18, 8/12/18, 15/12/18, 16/2/19,16/3/19, 20/4/19 και 18/5/19
 
Τι μαγικό θα έχουν αυτές οι βραδιές;
Τα Σαββατόβραδα στο Αγρόκτημα περιλαμβάνουν από νυχτερινές εξερευνήσεις  με φακούς και πρωινούς περιπάτους, μαγειρέματα και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής με προϊόντα της Σχολής και από περιβαλλοντικά παιχνίδια και πειράματα μέχρι κόμικς και ιστορίες από την παιδική λογοτεχνία.  Στο τέλος του κειμένου θα βρείτε όλο το πρόγραμμα ροής της βραδιάς.
Η θεματολογία των sleepover θα ποικίλει και θα διαφοροποιείται σε κάθε διανυκτέρευση. Το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων  κάθε βραδιάς θα σχετίζεται με θέματα παραγωγής και διατροφής, μέσα από το πρίσμα των Θετικών Επιστημών και της Σύγχρονης Τεχνολογίας ή με γιορταστικά  θέματα όπως  τα Χριστούγεννα, οι  Αποκριές και το Πάσχα.
 
Ενδεικτικά, αναφέρουμε τους τίτλους των θεματικών διανυκτερεύσεων:     
Τα Χριστούγεννα είναι εδώ, στην ΑΓΣ! - 8 και 15/12
Ξεκίνησε το Τριώδιο (Φεβρουαρίου) - 16/2 
Σε μια νύχτα, ζωντανεύουμε τους δικούς μας ήρωες, στις δικές μας ιστορίες 
- 16/3
Στολίστηκε η Άνοιξη, μύρισε η Λαμπρή! - 20/4
Μια βραδιά ταξιδεύοντας στον κόσμο! - 18/5
 
Πού και πώς θα κοιμούνται τα παιδιά;
Η διανυκτέρευση των παιδιών θα γίνεται στο χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της ΑΓΣμε sleeping bag σε υπόστρωμα.  Για λόγους ασφάλειας και εξοικείωσης με το χώρο, στη διάρκεια της νύχτας ο χώρος θα είναι υποφωτισμένος και όλα τα στελέχη μας σε ετοιμότητα για κάθε ανάγκη. Ένα τουλάχιστον από τα στελέχη του sleepover θα έχει γνώσεις Α΄Βοηθειών και πρόσθετα θα έχουμε τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη γιατρό της Σχολής για την περίπτωση απρόοπτου ιατρικού θέματος. Στη διάθεση των γονέων θα υπάρχει τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας με τον επικεφαλής του sleepover. Εδώ μπορείτε να δείτε τη βιβλιοθήκη μας http://librarycatalog.afs.edu.gr/
 
Τι πρέπει να έχουν μαζί τους τα παιδιά;
Τα παιδιά θα χρειαστούν μαζί τους μόνο μια τσάντα με τα προσωπικά τους είδη καθαριότητας και μια πλήρη αλλαξιά ρούχων, ένα παγουρίνο κρεμαστό, υπνόσακο και υπόστρωμα. Σε όσους δηλώσουν συμμετοχή θα αποστέλλεται  αναλυτικότερο σημείωμα με λεπτομέρειες για την προετοιμασία της βραδιάς.
 
Πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;
Είναι απλό: αντιγράψτε  από την ιστοσελίδα μας την αίτηση εγγραφής-καρτέλα παιδιού, συμπληρώστε την και στείλτε την στο email του προγράμματος-scamp@afs.edu.gr. Ακολουθήστε τις οδηγίες για την οριστικοποίηση της συμμετοχής σας. Το κόστος συμμετοχής είναι 50€ ανά παιδί και περιλαμβάνει τα πάντα, εκτός από τα προσωπικά είδη και τον υπνόσακο με το υπόστρωμα. Η πληρωμή ακολουθεί την αποστολή της αίτησης και έτσι οριστικοποιείται η συμμετοχή του παιδιού.
Ετοιμαστείτε λοιπόν….!
 
Επικοινωνία - ενημέρωση: Μίγδη Μάρω και Αργυριάδου Ειρήνη, 2310 492768  και 2310 492756, email-scamp@afs.edu.gr

Ενδεικτικό πρόγραμμα ροής του sleepover:  
19.15-19.45: Υποδοχή των παιδιών στη βιβλιοθήκη(Princeton Hall), ενημέρωση των γονέων, τακτοποίηση των προσωπικών αντικειμένων. 19.45 – 20.30  Εξερεύνηση στο αγρόκτημα με τους φακούς  και τους χάρτες μας στο χέρι 
20.30-21.30: Α΄κύκλος δημιουργικών εργαστηρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής: Ζυμώνουμε, φουρνίζουμε και παρασκευάζουμε σπιτικούς απολαυστικούς χυμούς με φρέσκα φρούτα!
21.30-22.30: Τα παιδιά παρασκευάζουν και σερβίρουν το δείπνο τους με προϊόντα του αγροκτήματος. Το δείπνο περιλαμβάνει σαλάτες, κυρίως πιάτο, τους χυμούς και τα γλυκά εδέσματα που ετοιμάσαμε.
22.45-23.15: Β΄ κύκλος δραστηριοτήτων στο χώρο της Βιβλιοθήκης  που περιλαμβάνει ομαδικές κατασκευές, επιτραπέζια παιχνίδια, εργαστήριο εικαστικών.
Τα παιδιά επιλέγουν εργαστήριο σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.
23.15-01.00: Προετοιμασία για νυχτερινή κατάκλιση στο χώρο της βιβλιοθήκης, προβολή ψυχαγωγικής παιδικής ταινίας στο χώρο του ύπνου. Όνειρα γλυκά! 
08.00-09.00: Πρωινό εγερτήριο, πρωινό γεύμα με προϊόντα της  Σχολής 
09.15-10.00: Πρωινός περίπατος και Γ΄ κύκλος εργαστηρίων που περιλαμβάνει κατασκευές με πηλό, κατασκευές με κερί ή άλλα φυσικά υλικά. 
10.00-10.15: Ενημέρωση των γονέων για το πως πέρασε η βραδιά και αποχώρηση των παιδιών.
 
Το πρόγραμμα των sleepover στην ΑΓΣ επιγραμματικά:
1ο sleepover στην ΑΓΣ το Σάββατο 20/10. Ακολουθούν άλλες επτά βραδιές από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο: 3/11, 8/12, 15/12, 16/2, 16/3, 20/4 και 18/5.
Σάββατο βράδυ 19:30 έως Κυριακή πρωί 10:30
Για παιδιά Γ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού, χωρισμένα σε δύο ηλικιακές ομάδες ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών
Παρουσία στελέχους με γνώσεις Α΄Βοηθειών και γιατρού σε αναμονή σε περίπτωση ανάγκης
Ασφάλιση παιδιών σε πρόγραμμα Αστικής Ευθύνης
Διατροφή με βραδινό και  πρωινό που θα παρασκευάσουν τα παιδιά
Τιμή συμμετοχής για κάθε sleepover, 50 € ανά παιδί 
 

      

      

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!