ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διακρίσεις μαθητών της ΑΓΣ στο ACSTAC 2023
27. 03. 2023

Σημαντικές διακρίσεις στο 9ο Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTACπέτυχαν μαθητές των Λυκείων της ΑΓΣ. Διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023.

Οι μαθητές του club ρομποτικής, Κώστας Κοφωτόλης, Κώστας Πανέρης και Κώστας Ρίζος, διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους και τους απονεμήθηκε το Βραβείο «Action for Climate Change» για την εργασία τους «δημιουργία – κατασκευή - διαχείμαση μελισσών», την οποία επέβλεψε ο καθηγητής Φυσικής, Νίκος Πεγιόπουλος.

Στο ίδιο συνέδριο, οι μαθήτριες Παναγιώτα Αϊβαζίδη, Αικατερίνη-Χλόη Αχλιώπα και Θεοφύλακτη Μπουτόνη, είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες έρευνας, κριτικής σκέψης, συνεργασίας και επικοινωνίας. Παρουσίασαν την εργασία τους με θέμα: «Βιωσιμότητα και Μεσογειακή Διατροφή-παράδειγμα οι φακές», η οποία εξέτασε  τους παράγοντες που επηρεάζουν το «μαλάκωμα» της φακής. Ο σκοπός ήταν να διαπιστωθεί αν η σκληρότητα του νερού και η προσθήκη μαγειρικού αλατιού, ξιδιού ή μαγειρικής σόδας, επηρεάζουν την ταχύτητα βρασμού της φακής. Για την μελέτη των παραπάνω στόχων πραγματοποιήθηκε μια σειρά από πειράματα στο εργαστήριο χημείας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Χημείας, Ελένης Γιαννιού.

Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο συμμετείχαν με φυσική παρουσία 350 μαθητές και μαθήτριες από 20 δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μυτιλήνη, Καβάλα, Βοιωτία) αξιοποιώντας την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!