ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εκπαιδευτική συμμαχία ψηφιακού εγγραματισμού στις εγκαταστάσεις της CISCO
07. 02. 2024

Με την ουσιαστική συνδρομή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, υλοποιείται ο νέος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνω, Προστατεύομαι, Βελτιώνομαι και Συνεισφέρω». Συνδιοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά από το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων (DT&S) της Cisco και το ΚΜΟΠ –  Live Without Bullying, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ΕΛ.ΑΣ., της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Kids Save Lives / New Technologies to Save a Life.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές από την Ε’ τάξη του Δημοτικού έως και τη Β’ τάξη του Λυκείου. Η πιλοτική υλοποίηση της δράσης πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο σχολικό έτος με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 μαθητών και εκπαιδευτικών. Και φέτος, ομάδες των 50 μαθητών επισκέπτονται κάθε Δευτέρα τον χώρο όπου στεγάζεται το DT&S (στην οδό 26ης Οκτωβρίου 21 Παλιά Σφαγεία), όπου παρακολουθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια και ενημερωτικές παρουσιάσεις στις θεματικές ενότητες: «Καινοτοµία, Σύγχρονες Τεχνολογίες και Πρακτικές», «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο», «Πρόληψη και αντιµετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισµού», «Μιλάω, Ζητάω βοήθεια, Προστατεύοµαι», «Υγιεινή διατροφή - Η αξία του πρωτογενή τοµέα από την ΑΓΣ», «Δεξιότητες Βασικής Υποστήριξης της Ζωής iSAVElives Hands On: New Technologies To Save A Life "KIDS SAVE LIVES"». Πρεμιέρα του νέου κύκλου εκπαιδεύσεων στον κόσμο της τεχνολογίας και της καινοτομίας, έκαναν 50 μαθητές της Α' Τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Παρακολούθησαν το πρόγραμμα και στο πλαίσιο της παρουσίασης των στελεχών της ΑΓΣ για την υγιεινή διατροφή, παρασκεύασαν το δικό τους κολατσιό χρησιμοποιώντας γάλα της Σχολής.

Για τους στόχους του προγράμματος μίλησαν εκπρόσωποι φορέων που συνέπραξαν και στήριξαν την υλοποίησή του. «Εκπαίδευση είναι πρώτα από όλα η αγωγή υγείας, αγωγή για την ασφάλεια και προφύλαξη των νέων, αγωγή μέσα από τον πολιτισμό και πλέον ο ψηφιακός μετασχηματισμός για την επαγγελματική εκπαίδευση», τόνισε η υπεύθυνη Εξωσχολικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΑΓΣ, Ειρήνη Αργυριάδου, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει την πρωτογενή παραγωγή να τη μετασχηματίσουμε με τρόπο που να είναι θελκτική για τους νέους». Ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης μίλησε για τη ψηφιακή κατάρτιση των πολιτών. Την ανάγκη οι δράσεις ψηφιακού εγγραμματισμού να συμπεριλάβουν όλες τις ηλικίες επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Νικόλαος Τζόλλας, τονίζοντας ότι καθώς προχωρά η ψηφιακή εποχή, θα πρέπει παράλληλα να δίδεται έμφαση στα θέματα που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!