ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διακρίσεις στο διαγωνισμό πειραμάτων φυσικών επιστημών EOES 2024
19. 01. 2024

Πολύ σημαντικές διακρίσεις στον τοπικό διαγωνισμό EOES 2024 που έγινε στις 9 Δεκεμβρίου 2023 για τα σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης, πέτυχαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ. Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στη Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, EOES 2024, είναι ένας νέος θεσμός και έρχεται να αντικαταστήσει τον παλαιότερο διαγωνισμό EUSO. Διεξάγεται κάθε χρόνο και οι μαθητές διαγωνίζονται σε πειραματικές διαδικασίες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Οι μαθητές αξιολογούνται στη δεξιότητα χειρισμού εργαστηριακών οργάνων, πραγματοποίησης πειραμάτων, επεξεργασίας δεδομένων και ερμηνείας αποτελεσμάτων.

Στην Ελλάδα υποστηρίζεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε) με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και αποτελεί την πρώτη φάση της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας. Η ομάδα του ΓΕΛ της ΑΓΣ έλαβε την πρώτη θέση στη Βιολογία και την τρίτη θέση στη Φυσική. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι συνολικά και στα τρία μαθήματα πήρε τη δεύτερη θέση.

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές της Β τάξης: Αικατερίνη Βασιλάκη, Αικατερίνη-Γεωργία Μπουδούρη και  Ιωάννης Σινάκος με μέντορες τους καθηγητές Ελένη Γιαννιού (Χημεία), Αντωνία Κωτούλα (Βιολογία) και Ηλία Χαριτωνίδη (Φυσική).

Διακρίσεις στο διαγωνισμό πειραμάτων φυσικών επιστημών EOES 2024
Διακρίσεις στο διαγωνισμό πειραμάτων φυσικών επιστημών EOES 2024
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!