ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εορτασμοί για την 25η Μαρτίου
25. 03. 2022

Κρατώντας ψηλά τη γαλανόλευκη, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική παλιγγενεσία που διοργανώθηκαν στην Πυλαία. Κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των ηρώων και παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

Το Δημοτικό Σχολείο τίμησε την εθνική επέτειο και με παράσταση στην οποία πρωταγωνίστησαν μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξης. Είχε τίτλο: «1821 - μαθήματα ελληνικής ιστορίας» με τους συμμετέχοντες μαθητές να καταχειροκροτούνται από τους θεατές, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΑΓΣ, Dr. Jeff Lansdale.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου έκαναν παρέλαση εντός του campus, επισκέφτηκαν το Παιδικό Μουσείο όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τους ήρωες του ’21 και, παράλληλα, έκαναν χειροποίητες κατασκευές όπως το… φουρφούρι της Ελευθερίας. Οι μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη ενημερωθήκαν για την Επανάσταση του 1821 και την Εθνική Παλιγγενεσία από τους καθηγητές τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους. 

Οι μαθητές του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διαδικτυακή ομιλία του καθηγητή Ιστορίας του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δημήτρη Σταματόπουλου, με θέμα: «Γιατί, πότε και πως επαναστατεί κανείς; Για τα 200 και 1 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 1821». Επίσης, πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στον εορτασμό με ομιλίες μαθητών και προβολή σχετικών βίντεο.

Να σημειωθεί ότι η σημαιοφόρος του Επαγγελματικού Λυκείου, Ελπίδα Κυργιαφίνη, συμμετείχε στην κεντρική παρέλαση της Θεσσαλονίκης στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!