ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ημέρα των Ευχαριστιών 2022
24. 11. 2022

Πιστή στις παραδόσεις της, η διοίκηση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής παρέθεσε, για την Ημέρα των Ευχαριστιών (Πέμπτη 24 Νοεμβρίου), γεύμα για το προσωπικό της με «πρωταγωνίστρια» την παραδοσιακή γαλοπούλα. Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΑΓΣ Dr. Jeff Lansdale ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά» και δήλωσε ευγνώμων που αποτελεί μέρος της κοινότητας, συνεργαζόμενος με το προσωπικό με στόχο την υποστήριξη της αποστολής της Σχολής.

«Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για τις αξίες του Ιδρύματος τον τελευταίο χρόνο. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ότι, ειδικά σήμερα, η πιο σημαντική για εμένα είναι ο σεβασμός. Σέβομαι τον κόπο, την εργασία και την αφοσίωσή σας. Σας ευχαριστώ για τη συνεισφορά σας και εύχομαι υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας», είπε. Το γεύμα ευλόγησε ο νέος ιερέας της Σχολής, πατέρας Φιλόθεος, ενώ τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν fellows και στελέχη του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο της γιορτής, η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή», Δαμιάνα Κουτσομίχα υπενθύμισε ότι το απόγευμα της παραμονής των Ευχαριστιών του… 1902 ολοκληρώθηκε και τυπικά η αγορά περίπου 53 στρεμμάτων γης της Σχολής που ανήκε σε 13 χωρικούς. Μάλιστα, διάβασε και κείμενο της Susan Adeline Beers, συζύγου του ιδρυτή, η οποία είχε γράψει: «Το απόγευμα πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, το έτος 1902, έγγραφα που μεταβίβαζαν περίπου πενήντα τρία στρέμματα γης, ιδιοκτησίας 13 χωρικών, τέθηκαν στα χέρια των Αμερικανών ιεραποστόλων της Θεσσαλονίκης – του Πατέρα σας, του Δρ. Χάσκελ, και του κ. Χόλγουεϊ. Και οι 13 ιδιοκτήτες ήταν ευγνώμονες που αντάλλαξαν την άγονη γη τους με κάτι που τους φαινόταν ως ένα μεγάλο ποσό, αν και τώρα δεν θα πουλούσαν πέντε στρέμματα που συνορεύουν με τα ίδια χωράφια για αυτό το ποσό· και οι ιεραπόστολοι ήταν εξίσου ευχαριστημένοι που πήραν στην κατοχή τους αυτά τα άγονα χωράφια. Επιτέλους έγινε μια πραγματική αρχή για την υλοποίηση ενός σχεδίου, το οποίο κατά την άποψή τους, θα ήταν μεγάλη βοήθεια στο έργο που προσπαθούσαν να προσφέρουν για τους λαούς των Βαλκανίων. Ήταν ένα πολύ επαναστατικό σχέδιο εκείνο τον καιρό, τίποτα λιγότερο από το να ιδρυθεί μια γεωργική σχολή».

Οι μαθητές του παιδικού, του νηπιαγωγείου και του δημοτικού γιόρτασαν την ημέρα με χειροποίητα υγιεινά σνακ και ευφάνταστες χειροτεχνίες όπου μπόρεσαν να εκφράσουν όλα αυτά για τα οποία είναι ευγνώμονες! Οι μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη απόλαυσαν ένα γεύμα που ήταν ευγενική προσφορά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου ενώ επίσης έφτιαξαν το δικό τους gratitude wall!

Την ίδια μέρα, Aμερικανοί φοιτητές που βρίσκονται στο Perrotis College απόλαυσαν την Ημέρα των Ευχαριστιών που διοργανώθηκε από το γραφείο Study Abroad. Χιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι τους, οι φοιτητές δείπνησαν με ελληνικές λιχουδιές όπως ντολμάδες και τυρόπιτες, γαλοπούλα ΑΓΣ και παραδοσιακές αμερικανικές σπεσιαλιτέ όπως σάλτσα cranberry και σπιτικό cheesecake. Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους ο ένας για τον άλλον και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους. Παρόντες ήταν ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, τα στελέχη του Study Abroad Ελένη Γιαρένη και Ελένη Καντυλτζόγλου και οι φοιτητές: Jack Borgmeier, Charlotte Bly, Monika Dent, Whitney Fowler, Erin Johnson και Shannon McAmis.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!