ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Επισκέψεις του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υφ. Μεταφορών
09. 09. 2021

Τις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός και την επόμενη μέρα ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος. Και οι δύο συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Dr. Jeff Lansdale και ενημερώθηκαν για το έργο και την προσφορά της Σχολής.

Η επίσκεψη του κ. Λιβανού έθεσε τις βάσεις στενότερης, πολυεπίπεδης και πιο ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τον υπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Σχολής, Dr. Jeff Lansdale, ενώ στην πολύωρη επίσκεψη, παραβρέθηκαν ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος και η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Elizabeth K. Lee. Τον υπουργό συνόδευαν η γγ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου και ο γγ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λιβανός χαρακτήρισε «μεγάλη χαρά» και «πηγή έμπνευσης» την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Σχολής, υπογραμμίζοντας το πόσο δημιουργικά και αποτελεσματικά έχει λειτουργήσει η αμερικανική παρακαταθήκη στον γεωργικό χώρο. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτή μία ακόμη στενότερη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου και της Σχολής για τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων. «Είμαι βέβαιος ότι θα ξαναβρεθούμε και θα δουλέψουμε πάνω σε συγκεκριμένα πλάνα», είπε και προσέθεσε ότι στην Ελλάδα μόνο το 6% των παραγωγών έχει δεχθεί κάποιας μορφής εκπαίδευση ή κατάρτιση, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 55% και σε χώρες – πρότυπα για την γεωργική ανάπτυξη, όπως η Ολλανδία, ξεπερνάει το 85%. «Άρα, τέτοιου είδους προσπάθειες, διαχρονικές, όπως αυτή στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης, μόνο υπόδειγμα μπορούν να είναι», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Dr. Lansdale υπογράμμισε ότι η Σχολή επιθυμεί τη στενότερη συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόσο σε ζητήματα γεωργίας όσο και εκπαίδευσης. Αναφέρθηκε στην έρευνα που διεξάγεται στις βαθμίδες της Σχολής και στην παροχή εκπαίδευσης σε ενήλικες με μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής.

«Ήταν μια αρκετά εμπνευσμένη ξενάγηση. Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο και μου θυμίζει τον λόγο που αυτό το σχολείο είναι τόσο ξεχωριστό. Με κάνουν να αισθάνομαι περήφανη που είμαι μέρος της αμερικανικής αποστολής και του αμερικανικού Προξενείου», δήλωσε η Elizabeth K. Lee.

Ο υπουργός άρχισε τη ξενάγησή του με επίσκεψη στο τριτοβάθμιο τμήμα της Σχολής, το Perrotis College, όπου παρακολούθησε επίδειξη εφαρμογής γεωργίας ακριβείας με χρήση drone και στη συνέχεια ενημερώθηκε για το έργο της Υπηρεσίας Αγροτικών Ερευνών του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, τμήμα του οποίου στεγάζεται στο Κολέγιο. Αμέσως μετά, επιβιβάστηκε στην καρότσα ενός τρακτέρ και συνέχισε την ξενάγησή του. Συνομίλησε με μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου στον λαχανόκηπο, ενημερώθηκε για τα μαθήματά τους, για τα όνειρά τους και τους κάλεσε να του προτείνουν συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο θα υλοποιηθεί με τη συνδρομή του υπουργείου. Επισκέφτηκε το οινοποιείο της Σχολής, το Κέντρο Ελιάς Krinos και ξεναγήθηκε στους χώρους του εκπαιδευτικού αγροκτήματος και του γαλακτοκομείου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με δείπνο από προϊόντα της Σχολής.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, το campus επισκέφτηκε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος. Στην πύλη τον υποδέχθηκαν ο ακαδημαϊκός διευθυντής των Προπτυχιακών Προγραμμάτων του Perrotis College, Δρ. Κώστας Ρότσιος και η υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων, Λήλα Ζήζουλα. Ο υφυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Dr. Jeff Lansdale. Στη συνάντηση που ακολούθησε, ο υφυπουργός ενημερώθηκε για την ιστορία της Σχολής, τους μελλοντικούς στόχους και προτεραιότητές της και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη διαχρονική προσφορά του ιδρύματος, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του για συνεργασία.

Να σημειωθεί ότι παρούσες στις επισκέψεις των δύο κυβερνητικών στελεχών, ήταν οι έφοροι της Σχολής, Θεοδώρα Βαλεντή και Άννυ Ευσταθίου.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!