ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Δράσεις του τμήματος Student Services στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών
04. 12. 2020

Σεμινάριο με αντικείμενο τον φόβο και τις φοβίες, καθώς και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, διοργάνωσαν τα στελέχη του τμήματος Student Services της ΑΓΣ και συγκεκριμένα η ψυχολόγος - ειδική παιδαγωγός, Κατερίνα Σταματίκα και η ψυχολόγος, Εβίτα Τσαγκαρλή.

Αναλυτικότερα, το online σεμινάριο αφορούσε τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου με θέμα "Φόβοι και Φοβίες", κατά τη διάρκεια του οποίου οι ειδικοί μίλησαν για τη σημερινή κατάσταση και τον τρόπο με τον οποίον μπορούν να βοηθηθούν τα παιδιά. Επίσης, οργανώθηκαν Ομάδες Συνεργασίας μεταξύ καθηγητών δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο, Λύκεια) και πρωτοβάθμιας (Δημοτικό, Νηπιαγωγείο, Παιδικός Σταθμός), οι οποίες έχουν σκοπό την ανταλλαγή ιδεών αλλά και τη στήριξη μεταξύ των καθηγητών / δασκάλων.

Ακολούθησε η διοργάνωση δύο online εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η πρώτη αφορούσε τις γυναίκες εργαζόμενες στην ΑΓΣ και η δεύτερη τις μαθήτριες των Λυκείων. Συμμετείχαν 30 εργαζόμενες και 40 μαθήτριες, ενώ την παρουσίαση έκανε η ειδική σε θέματα κακοποίησης γυναικών, Βικτώρια Ασκαρίδου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών κατέστη σαφές ότι «η πρόληψη κατά της κακοποίησης είναι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας μιλάει άσχημα».

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!