ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ   /   Εκπαίδευση
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
Εκπαίδευση
Το Εκπαιδευτικό και Επιδεικτικό Αγρόκτημα είναι η καρδιά της εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το αγρόκτημα είναι ένα ενεργό εργαστήριο όπου μαθητές όλων των ηλικιών, αναλαμβάνουν πρακτική άσκηση στην αγροτική παραγωγή, στη ζωική παραγωγή, στην αγροτική οικονομία, στη διαχείριση φυσικών πόρων καθώς και στην τεχνολογία τροφίμων και ποτών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες αγροτών, μαθητών, φοιτητών πανεπιστημίου και άλλων επισκεπτών έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν, να συμμετάσχουν και να μάθουν. 
 
Το Αγρόκτημα αποτελείται από το τμήμα του Βουστασίου-Γαλακτοκομείου, του Πτηνοτροφείου και της Φυτικής Παραγωγής. Η αγέλη των καθαρόαιμων αγελάδων Χόλσταιν του Βουστασίου ξεκίνησε από το 1935, όταν η Σχολή εισήγαγε πρώτη στην Ελλάδα το παστεριωμένο γάλα, πρωτοπόρος στην παραγωγή και ποιότητα του γάλακτος. Το τμήμα του Πτηνοτροφείου χρησιμοποιεί τις τελευταίες επιστημονικές μεθόδους για την παραγωγή και εμπορία συνηθισμένων αυγών και αυγών Ωμέγα 3, ορνίθων κρεατοπαραγωγής, νεοσσών ημέρας και πουλάδων. Το τμήμα Φυτικής Παραγωγής αποτελείται από θερμοκήπια και φυτώριο, αμπελώνα και οινοποιείο, ελαιώνες, μεγάλη καλλιέργεια και εκτεταμένες πειραματικές καλλιέργειες, τόσο στους χώρους της Σχολής όσο και στο δορυφορικό “Αγρόκτημα Καινοτομίας και Γεωργικής Παραγωγής Ζάννας”, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά της Θεσσαλονίκης δίπλα στον ποταμό Αξιό. 
 
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των εξαιρετικής ποιότητας γαλακτοκομικών, πτηνοτροφικών και φυτικών προϊόντων του Αγροκτήματος στηρίζουν το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!