ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συγχρονισμένη/καλλιτεχνική κολύμβηση από… χρυσό για την μαθήτρια Ισμήνη Βουρκούδη
27. 02. 2023

Το χρυσό μετάλλιο στους Πανελλήνιους Χειμερινούς Αγώνες Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Open και Εφήβων - Νεανίδων, και συγκεκριμένα στο Τεχνικό Ντουέτο Νεανίδων με την πολύ καλή βαθμολογία 182,4376, κατέκτησε η μαθήτρια της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ, Ισμήνη Βουρκούδη. Μαζί με την παρτενέρ της, Όλγα Ιμβριώτη, ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ κατάκτησαν και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία του Τεχνικού Ντουέτου Open.

Η αθλήτρια του Νέου Ηρακλή και μαθήτρια της ΑΓΣ, ασχολείται οκτώ χρόνια με τη συγχρονισμένη/καλλιτεχνική κολύμβηση. «Είχα παρακολουθήσει Ολυμπιακούς Αγώνες συγχρονισμένης κολύμβησης. Εντυπωσιάστηκα και αποφάσισα ότι ήθελα να ασχοληθώ», είπε. Παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο άθλημα. «Απαιτεί αντοχή, ευλυγισία, ρώμη και συγχρονισμό. Επίσης, πρέπει να σκέφτεσαι και την εξωτερική εμφάνιση, να έχεις καλή αντίληψη του χώρου και ειδικά στο ντουέτο θα πρέπει οι δύο καρδιές των αθλητριών να χτυπούν σαν… μία!», προσέθεσε. Παρ’ όλα αυτά, η κολύμβηση είναι για την 16χρονη μαθήτρια μία απόδραση από την καθημερινότητα και την ρουτίνα και θα συνεχίσει με πάθος να ασχολείται μαζί της καθώς την αγαπά.

Οι προπονήσεις είναι πολλές, επίπονες και πολύωρες. «Προπονούμαστε στο Εθνικό Κολυμβητήριο. Πέρσι το πρόγραμμα ήταν καθημερινό, ενώ φέτος ‘περιορίστηκε’ στις τέσσερις φορές την εβδομάδα», υπογράμμισε. Με την Όλγα Ιμβριώτη είναι ντουέτο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ προπονήτριά τους είναι η Μιχαέλα Κωστράκη.   

Η Ισμήνη Βουρκούδη συμμετέχει στο πρόγραμμα Study USA που προετοιμάζει μαθητές της ΑΓΣ για σπουδές σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α.. Ακόμη, δεν έχει καταλήξει στο επάγγελμα που επιθυμεί να ακολουθήσει, ούτε σε ποιο πανεπιστήμιο θα σπουδάσει. «Σίγουρα, θα πρέπει να έχει καλή ομάδα συγχρονισμένης/καλλιτεχνικής κολύμβησης», λέει με νόημα, προϊδεάζοντας για τις προθέσεις σπουδών στην άλλη ακτή του Ατλαντικού…

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!