ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εορτασμός Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου
15. 11. 2021

Με την παρουσία μόνο εσωτερικών μαθητών και του προσωπικού, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή γιόρτασε τη μνήμη του προστάτη της, Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στην ομώνυμη εκκλησία, που βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις της.

Οι συμβολικές και περιορισμένες εκδηλώσεις άρχισαν με την τέλεση Θείας Λειτουργίας και ολοκληρώθηκαν με περιφορά της εικόνας στις εγκαταστάσεις της ΑΓΣ. Να σημειωθεί ότι ο θεμέλιος λίθος του ναού μπήκε στις 26 Αυγούστου 1952 παρουσία του Αρχιεπισκόπου Παντελεήμονα, όταν ο Charlie House ήταν διευθυντής στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το Ιστορικό Αρχείο της Σχολής δημοσιοποίησε φωτογραφίες από το πανηγύρι του… 1959. Υπήρχαν πάγκοι με καφέ και δίπλα οι κάτοικοι, υπάλληλοι, μαθητές, γονείς, απόφοιτοι και επισκέπτες άφηναν κεράσματα προς πώληση. Πιο πέρα μπορούσε κάποιος να αγοράσει από τους πάγκους των μαθητών και σπουδαστών φρεσκοκομμένα προϊόντα από το εκπαιδευτικό αγρόκτημα και προϊόντα που έφτιαχναν οι ίδιοι. Ακολουθούσαν τραγούδια και χοροί από το συγκρότημα παραδοσιακών χορών των μαθητών των Λυκείων με τη συμμετοχή των υπαλλήλων και επισκεπτών της Σχολής. Το πανηγύρι ολοκληρωνόταν με… ζεστούς λουκουμάδες. 

Εορτασμός Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου
Εορτασμός Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου
Εορτασμός Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου
Εορτασμός Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!