ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συνεργασία με τη MEDITERRA Α.Ε. της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου
15. 12. 2020

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων και επενδύσεων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα στο νησί της Χίου, βρίσκονται στο επίκεντρο του πολυετούς Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και η θυγατρική εταιρεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου «MEDITERRA A.E.». Στόχοι είναι η αξιοποίηση φυσικών πόρων και αδρανών αγροτικών εκτάσεων του νησιού, με την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία και εμπειρία των στελεχών της ΑΓΣ.

Μεταξύ άλλων, το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει την οργάνωση πιλοτικού μαστιχώνα, την αξιοποίηση κτημάτων της Παλαιάς Γεωργικής Σχολής Χίου, την ανάπτυξη νέων προϊόντων, την εγκατάσταση μονάδας εκτροφής του παγκοσμίου φήμης Χιακού προβάτου καθώς και τη συνεργασία σε ερευνητικά έργα και εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα δύο μέρη εκφράζουν την πρόθεσή τους η συνεργασία να αποτελέσει την αναπτυξιακή θρυαλλίδα για την ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα του νησιού, κομίζοντας νέες ιδέες και πρακτικές. Παράλληλα, γνωστοποιούν ότι προτεραιότητά τους είναι η διεύρυνση της συνεργασίας με τη συμμετοχή και άλλων τοπικών ιδιωτικών φορέων, καθώς και η επέκτασή της σε περισσότερα θεματικά πεδία.

Συνεργασία με τη MEDITERRA Α.Ε. της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!