ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Μέρα Μαγιού 2018: Παράδοση προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πυλαίας - Χορτιάτη
22. 05. 2018

Τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας, παραδόθηκαν την Τρίτη 22 Μαΐου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που υλοποιήθηκε στη Μέρα Μαγιού σε συνεργασία με την ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ My market και το «Όλοι μαζί μπορούμε».

Η εκδήλωση παράδοσης έγινε παρουσία του προέδρου Δρα. Πάνου Κανέλλη, του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, της διευθύντριας Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου METRO– My market Δήμητρας Δασκαλάκη, της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της Σχολής Λίλας Ζήζουλα, αλλά και με την ουσιαστική συμμετοχή μαθητών τόσο του Γενικού όσο και του Επαγγελματικού Λυκείου της Σχολής. Η έμπνευση και ο συντονισμός της πρωτοβουλίας ανήκει στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, τα στελέχη της οποίας συνεργάστηκαν στενά με τα My market και το «Όλοι μαζί μπορούμε», ώστε να πάρουν μία μικρή «ανάσα» τα μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Τα My market παρέδωσαν 3.000 πακέτα τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής, για να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το οποίο έμπρακτα στηρίζει εκατοντάδες νοικοκυριά.

Έχοντας στο πλευρό του μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που βοηθούσαν στην παράδοση των τροφίμων, ο Δρ. Πάνος Κανέλλης τόνισε ότι: «η κοινωνική ευαισθησία είναι το χαρακτηριστικό της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, η οποία άλλωστε έχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποτροφιών στην Ελλάδα. Θέλουμε να βοηθήσουμε -όσο μπορούμε- οικογένειες που έχουν ανάγκη. Όλοι μαζί μπορούμε, αρκεί να κοιτάξουμε τον πλησίον μας και τις ανάγκες του».

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης υπογράμμισε:«Κάθε δήμος, κάθε κοινωνία θα πρέπει να είναι μία ανοικτή αγκαλιά στους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Δυστυχώς και στην πόλη μας έχουμε φτάσει να έχουμε εγγεγραμμένα περισσότερα από 1.500 άτομα. Τα τρόφιμα και τα είδη προσωπικής φροντίδας που δόθηκαν από τα My market θα στηρίξουν τέτοιου είδους οικογένειες. Είναι άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγάλη σημασία και ανθρωπιά στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία».

Η διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της METRO – My market, Δήμητρα Δασκαλάκη δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαμε σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε υπολογίσει τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής για τους ανθρώπους που στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη. Είναι πολύ μεγάλη χαρά να στηρίζουμε τέτοιου είδους δομές. Καθημερινά σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για την χώρα μας αποδεικνύουμε –με τον καλύτερο τρόπο- ότι αν το θελήσουμε: Όλοι μαζί μπορούμε».

Στη σεμνή τελετή παράδοσης των προϊόντων παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Πυλαίας – Χορτιάτη, Γιώργος Παρισόπουλος, η αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας & Παιδείας Πυλαίας – Χορτιάτη, Ελένη Γιαννούδη, ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Πάρης Πετράς και ο καθηγητής Βάιος Αναγνώστου. Να σημειωθεί ότι η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Μέρα Μαγιού 2018: Παράδοση προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πυλαίας - Χορτιάτη
Μέρα Μαγιού 2018: Παράδοση προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πυλαίας - Χορτιάτη
Μέρα Μαγιού 2018: Παράδοση προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πυλαίας - Χορτιάτη
Μέρα Μαγιού 2018: Παράδοση προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πυλαίας - Χορτιάτη
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!