ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ημερολόγιο καραντίνας από δύο Αμερικανίδες υπότροφους (fellows) στο campus της Σχολής
15. 05. 2020

Κλήθηκαν σε έξι ώρες να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ή θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, τις Η.Π.Α., για να περάσουν εκεί την καραντίνα στο πλαίσιο της πανδημίας. Επέλεξαν την πρώτη επιλογή και δεν το μετάνιωσαν. Βίωσαν την «αξεπέραστη ελληνική φιλοξενία» και ευχαριστούν θερμά όσους συνέβαλαν να μείνουν ασφαλείς και υγιείς κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς υγειονομικής περιπέτειας.

Οι Margaret McGuirk και Kate Dietrich-Manion είναι δύο υπότροφες (fellows) από τις Η.Π.Α.. Η Margaret έχει σπουδάσει αγγλική φιλολογία και τέχνες, κατάγεται από το Μέριλαντ και κάνει πρακτική ως writing fellow. Αντίστοιχα, η Kate είναι απόφοιτη του Trinity College με ειδικότητα στις διεθνείς σπουδές και την ισπανική γλώσσα και κάνει την πρακτική της στο Student Life και College Counseling. Στο ημερολόγιο καραντίνας που κρατούσαν, αναφέρουν ότι είναι χαρούμενες που έμειναν τελικά στην Ελλάδα και παρουσιάζουν τα συναισθήματα που βίωσαν και τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να διαχειριστούν τη δύσκολη κατάσταση…

«Ημερολόγιο»

19 Μαρτίου: Σήμερα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ανακοίνωσε απροσδόκητα ταξιδιωτική απαγόρευση από την Ευρώπη στην Αμερική και νιώσαμε πως όλα άλλαξαν σε μια στιγμή. Είχαμε περίπου έξι ώρες για να αποφασίσουμε αν θα επιστρέφαμε στην Αμερική για να είμαστε με τις οικογένειές μας, ή θα μέναμε στην Ελλάδα μη γνωρίζοντας πότε θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε σπίτι. Χαιρετήσαμε με λύπη την Li’Yonna McCallum, the Perrotis and Arcadia Fellow, και προετοιμαστήκαμε για μια περίοδο αβεβαιότητας.

10 Απριλίου: Έχουν περάσει περίπου δύο εβδομάδες από τότε που η Ελλάδα ανακοίνωσε πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι μέρες μας έκτοτε ήταν γεμάτες δουλειά για την υποστήριξη των μαθητών μας. Υπάρχουν σίγουρα πολλά που πρέπει να γίνουν όσο τα μαθήματα και τα ραντεβού μας μεταφέρονται online. Τώρα ανυπομονούμε για τις δύο εβδομάδες των Πασχαλινών διακοπών. Παρόλο που έπρεπε να ακυρώσουμε όλα τα ταξιδιωτικά μας σχέδια, είμαστε χαρούμενες που έχουμε ένα ασφαλές, όμορφο μέρος για να χαλαρώνουμε εδώ στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Είμαστε ενθουσιασμένες για τις βραδιές σινεμά που οργανώνουμε συχνά, τους περιπάτους στο campus, την ηλιόλουστη βεράντα μας και τις μαγειρικές μας δεξιότητες που βελτιώνονται συνεχώς!

1η Μαΐου: Όλο αυτό το διάστημα τα μέλη της κοινότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής μας έχουν υποστηρίξει και σήμερα στους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς, έδειξαν για άλλη μια φορά τη φιλοξενία τους. Σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας, οι υπεύθυνοι συντονισμού, το προσωπικό της βιβλιοθήκης, και τόσοι άλλοι άνθρωποι στο campus μας έδειχναν συνεχώς το ενδιαφέρον τους, ελέγχοντας αν χρειαζόμαστε κάτι και δείχνοντάς μας την αξεπέραστη ελληνική φιλοξενία. Παρόλο που οι Πασχαλινοί εορτασμοί ήταν διαφορετικοί λόγω της κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι κάτοικοι του campus μας υποδέχτηκαν με χαρά για μια μικρή γεύση από ελληνικό Πάσχα. Γιορτάσανε ακόμα μαζί μας τα 24α γενέθλια της Margaret!

13 Μαΐου: Όσο η καραντίνα αίρεται σταδιακά και συλλογιζόμαστε τους τελευταίους δύο μήνες, είμαστε και δύο πολύ χαρούμενες που μείναμε στην Ελλάδα. Παρόλο που ήταν δύσκολο να είμαστε μακριά από τις οικογένειές μας σε αυτή την τόσο αγχωτική περίοδο, η τεχνολογία μας επέτρεψε να είμαστε κοντά στους γονείς και τους φίλους μας και να περνάμε εικονικά κάποιες ώρες μαζί μέσω βιντεοκλήσεων. Είμαστε ευγνωμονούσες για την υποστήριξη της κοινότητας, το πανέμορφο campus της ΑΓΣ, και την αφοσίωση της ελληνικής κυβέρνησης και των ανθρώπων εδώ στο να κρατήσουν τους πάντες ασφαλείς και υγιείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ημερολόγιο καραντίνας από δύο Αμερικανίδες υπότροφους (fellows) στο campus της Σχολής
Ημερολόγιο καραντίνας από δύο Αμερικανίδες υπότροφους (fellows) στο campus της Σχολής
Ημερολόγιο καραντίνας από δύο Αμερικανίδες υπότροφους (fellows) στο campus της Σχολής
Ημερολόγιο καραντίνας από δύο Αμερικανίδες υπότροφους (fellows) στο campus της Σχολής
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!